I'm not doing anything unusual.  I didn't explictly enable/re-enable page caching (wouldn't know how to).  It is just a straight Type 4.0.1 install, using Apache 2 wiht mod_proxy.  The problem appears to be caching related.  When I clear the fragment cache, the first hit to the RSS feed correctly returns text/xml.  Sub-sequent requests incorrectly return text/html.
<br><br>
<div><span class="gmail_quote">On 8/10/06, <b class="gmail_sendername">Scott Laird</b> &lt;<a href="mailto:scott@sigkill.org">scott@sigkill.org</a>&gt; wrote:</span>
<blockquote class="gmail_quote" style="PADDING-LEFT: 1ex; MARGIN: 0px 0px 0px 0.8ex; BORDER-LEFT: #ccc 1px solid">I can't reproduce this with my blog:<br><br><a href="http://www.feedvalidator.org/check.cgi?url=http%3A%2F%2Fscottstuff.net%2Fblog%2Fxml%2Frss20%2Ffeed.xml">
http://www.feedvalidator.org/check.cgi?url=http%3A%2F%2Fscottstuff.net%2Fblog%2Fxml%2Frss20%2Ffeed.xml</a><br><br>Are you doing anything unusual?&nbsp;&nbsp;Did you re-enable the page cache or<br>anything like that, or are you running a straight Typo 
4.0.1 install?<br><br><br>Scott<br><br>On 8/10/06, Scott Laird &lt;<a href="mailto:scott@sigkill.org">scott@sigkill.org</a>&gt; wrote:<br>&gt; You mean you're getting a bad content-type?&nbsp;&nbsp;The code shouldn't have<br>&gt; changed, but I'll retest.
<br>&gt;<br>&gt; 4.0.2 will probably be out today anyway, to go along with Rails 1.1.6.<br>&gt;<br>&gt;<br>&gt; Scott<br>&gt;<br>&gt; On 8/10/06, Paul Barry &lt;<a href="mailto:mail@paulbarry.com">mail@paulbarry.com</a>&gt; wrote:
<br>&gt; &gt; This page caching problem with the RSS feeds seems to be back in 4.0.1.&nbsp;&nbsp;I<br>&gt; &gt; thought I had tested it with 4.0.0 and it was not a problem, but it<br>&gt; &gt; definately is again now.&nbsp;&nbsp;I'm using Apache 2, mod_proxy and typo 
4.0.1 with<br>&gt; &gt; mongrel and sqlite.&nbsp;&nbsp;Any idea why this is happening?<br>&gt; &gt;<br>&gt; &gt;<br>&gt; &gt; On 7/12/06, Paul Barry &lt;<a href="mailto:mail@paulbarry.com">mail@paulbarry.com</a>&gt; wrote:<br>&gt; &gt; &gt;
<br>&gt; &gt; &gt; Ah, page caching is definately the problem.&nbsp;&nbsp;If I flush the cache, and run<br>&gt; &gt; it through feed validator, it works fine the first time.&nbsp;&nbsp;Then, subsequent<br>&gt; &gt; hits to the page say the type text/html.&nbsp;&nbsp;I am using apache mod_proxy and
<br>&gt; &gt; mongrel and the latest typo gem 3.99.3.<br>&gt; &gt; &gt;<br>&gt; &gt; &gt;<br>&gt; &gt; &gt;<br>&gt; &gt; &gt; On 7/12/06, Scott Laird &lt; <a href="mailto:scott@sigkill.org">scott@sigkill.org</a>&gt; wrote:
<br>&gt; &gt; &gt; &gt; Your sever doesn't really have much to do with this, except when page<br>&gt; &gt; &gt; &gt; caching is turned on (which is a whole *other* pain in the neck).&nbsp;&nbsp;We<br>&gt; &gt; &gt; &gt; should be explicitly setting the content type and encoding when we're
<br>&gt; &gt; &gt; &gt; generating data, and then making sure that the action cache does the<br>&gt; &gt; &gt; &gt; right thing when it replays old data.<br>&gt; &gt; &gt; &gt;<br>&gt; &gt; &gt; &gt;<br>&gt; &gt; &gt; &gt; Scott
<br>&gt; &gt; &gt; &gt;<br>&gt; &gt; &gt; &gt; On 7/12/06, Steve Longdo &lt;<a href="mailto:steve.longdo@gmail.com">steve.longdo@gmail.com</a> &gt; wrote:<br>&gt; &gt; &gt; &gt; &gt; Make sure the xml mime-type is in your server's config.&nbsp;&nbsp;If you use
<br>&gt; &gt; the<br>&gt; &gt; &gt; &gt; &gt; default lighttpd one I don't think it is in there. Add this to<br>&gt; &gt; &gt; &gt; &gt; /config/lighttpd.conf mime-types section:<br>&gt; &gt; &gt; &gt; &gt;<br>&gt; &gt; &gt; &gt; &gt;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&quot;.xml&quot;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;=&gt;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&quot;text/xml&quot;,
<br>&gt; &gt; &gt; &gt; &gt;<br>&gt; &gt; &gt; &gt; &gt;<br>&gt; &gt; &gt; &gt; &gt; On 7/12/06, Paul Barry &lt; <a href="mailto:mail@paulbarry.com">mail@paulbarry.com</a>&gt; wrote:<br>&gt; &gt; &gt; &gt; &gt; &gt;<br>&gt; &gt; &gt; &gt; &gt;
<br>&gt; &gt; &gt; &gt; &gt; I can't add the URL for my typo (3.99.1) blog into gmail web clips.<br>&gt; &gt; When I<br>&gt; &gt; &gt; &gt; &gt; used <a href="http://feedvalidator.org">feedvalidator.org</a> at this url<br>
&gt; &gt; &gt; &gt; &gt;<br>&gt; &gt; &gt; &gt; &gt;<br>&gt; &gt; <a href="http://www.feedvalidator.org/check.cgi?url=http%3A%2F%2Fwww.paulbarry.com%2Fxml%2Frss20%2Ffeed.xml">http://www.feedvalidator.org/check.cgi?url=http%3A%2F%2Fwww.paulbarry.com%2Fxml%2Frss20%2Ffeed.xml
</a><br>&gt; &gt; &gt; &gt; &gt;<br>&gt; &gt; &gt; &gt; &gt; The warnings I get are:<br>&gt; &gt; &gt; &gt; &gt;<br>&gt; &gt; &gt; &gt; &gt;&nbsp;&nbsp;- Feeds should not be served with the &quot;text/html&quot; media type<br>&gt; &gt; &gt; &gt; &gt;&nbsp;&nbsp;- Your feed appears to be encoded as &quot;UTF-8&quot;, but your server is
<br>&gt; &gt; reporting<br>&gt; &gt; &gt; &gt; &gt; &quot;US-ASCII&quot;<br>&gt; &gt; &gt; &gt; &gt;<br>&gt; &gt; &gt; &gt; &gt; Do you think these are the problem?&nbsp;&nbsp;Can I fix these errors in typo?<br>&gt; &gt; &gt; &gt; &gt;
<br>&gt; &gt; &gt; &gt; &gt;<br>&gt; &gt; &gt; &gt; &gt; _______________________________________________<br>&gt; &gt; &gt; &gt; &gt; Typo-list mailing list<br>&gt; &gt; &gt; &gt; &gt; <a href="mailto:Typo-list@rubyforge.org">
Typo-list@rubyforge.org</a><br>&gt; &gt; &gt; &gt; &gt;&nbsp;&nbsp; <a href="http://rubyforge.org/mailman/listinfo/typo-list">http://rubyforge.org/mailman/listinfo/typo-list</a><br>&gt; &gt; &gt; &gt; &gt;<br>&gt; &gt; &gt; &gt; &gt;
<br>&gt; &gt; &gt; &gt; &gt;<br>&gt; &gt; &gt; &gt; &gt;<br>&gt; &gt; &gt; &gt; &gt;<br>&gt; &gt; &gt; &gt; &gt; --<br>&gt; &gt; &gt; &gt; &gt; Thanks,<br>&gt; &gt; &gt; &gt; &gt; -Steve<br>&gt; &gt; &gt; &gt; &gt; <a href="http://www.stevelongdo.com">
http://www.stevelongdo.com</a><br>&gt; &gt; &gt; &gt; &gt; _______________________________________________<br>&gt; &gt; &gt; &gt; &gt; Typo-list mailing list<br>&gt; &gt; &gt; &gt; &gt; <a href="mailto:Typo-list@rubyforge.org">
Typo-list@rubyforge.org</a><br>&gt; &gt; &gt; &gt; &gt; <a href="http://rubyforge.org/mailman/listinfo/typo-list">http://rubyforge.org/mailman/listinfo/typo-list</a><br>&gt; &gt; &gt; &gt; &gt;<br>&gt; &gt; &gt; &gt; &gt;
<br>&gt; &gt; &gt; &gt; _______________________________________________<br>&gt; &gt; &gt; &gt; Typo-list mailing list<br>&gt; &gt; &gt; &gt; <a href="mailto:Typo-list@rubyforge.org">Typo-list@rubyforge.org</a><br>&gt; &gt; &gt; &gt; 
<a href="http://rubyforge.org/mailman/listinfo/typo-list">http://rubyforge.org/mailman/listinfo/typo-list</a><br>&gt; &gt; &gt; &gt;<br>&gt; &gt; &gt;<br>&gt; &gt; &gt;<br>&gt; &gt;<br>&gt; &gt;<br>&gt; &gt; _______________________________________________
<br>&gt; &gt; Typo-list mailing list<br>&gt; &gt; <a href="mailto:Typo-list@rubyforge.org">Typo-list@rubyforge.org</a><br>&gt; &gt; <a href="http://rubyforge.org/mailman/listinfo/typo-list">http://rubyforge.org/mailman/listinfo/typo-list
</a><br>&gt; &gt;<br>&gt; &gt;<br>&gt;<br>_______________________________________________<br>Typo-list mailing list<br><a href="mailto:Typo-list@rubyforge.org">Typo-list@rubyforge.org</a><br><a href="http://rubyforge.org/mailman/listinfo/typo-list">
http://rubyforge.org/mailman/listinfo/typo-list</a><br></blockquote></div><br>