[typo] [ANN] Release of Typo 5.1 "Cartier Bresson"

Cyril Mougel cyril.mougel at gmail.com
Thu Nov 6 03:31:11 EST 2008


Adam Wilson wrote:
> I'm also having this problem after using the install script to upgrade
> from 5.03. I havent found much info on a fix. I dont want to do a fresh
> install as my client spent a while getting the theme looking right!
>
> Where is current_user supposed to be getting set?
>   
current_user is save in session. So have you clear all session after
upgrading ?

rake db:sessions:clear

> If anyone has any ideas would be very much appreciated...
>
> Thanks
> Adam
>
> Bill McGonigle wrote:
>   
>> Hi,
>>
>> I'm hitting a snag with the upgrade.  The gem installed and 'typo
>> install' went right along, updated the database, and now rake
>> db:migrate returns without work to do, so I think things are mostly
>> in place, however, if I try to access any pages, I get a 'Signup'
>> box.  If I try to access /admin, I get something like:
>>
>> Processing DashboardController#index (for 216.107.222.222 at
>> 2008-07-23 03:14:51) [GET]
>>    Session ID: 7bc4e03f41d1adf87a16971a648a7f49
>>    Parameters: {"action"=>"index", "controller"=>"admin/dashboard"}
>>
>> ========
>> NameError (undefined local variable or method `current_user' for
>> #<Admin::DashboardController:0xb6b5e080>):
>>      /lib/login_system.rb:47:in `login_required'
>>      /vendor/rails/actionpack/lib/action_controller/filters.rb:469:in
>> `send!'
>>      /vendor/rails/actionpack/lib/action_controller/filters.rb:469:in
>> `call'
>>      /vendor/rails/actionpack/lib/action_controller/filters.rb:441:in
>> `run'
>>      /vendor/rails/actionpack/lib/action_controller/filters.rb:716:in
>> `run_before_filters'
>>      /vendor/rails/actionpack/lib/action_controller/filters.rb:695:in
>>     
> ....
>   
>> Rendering /opt/typo/example.com-bill/public/500.html (500 Internal
>> Server Error)
>> ========
>>
>> in the logs.  If I try to sign up for an account, I get a mail, but
>> it refers to 'My Shiny Weblog!' - I think mails used to have the real
>> blog name in there.
>>
>> The database connection is up:
>>     6341 ?        Ss     0:00 postgres: typo typo_mcgonigle.us-bill
>> 127.0.0.1(33855) idle
>>
>> and the real data is in the tables.
>>
>> Suggestions on where to look next?
>>
>> Thanks,
>> -Bill
>>     



More information about the Typo-list mailing list