[typo] Typo not working under Leopard!

Eamon Ford eamonford at mac.com
Fri Nov 2 14:34:58 EDT 2007

Thank you!! The data was in /usr/local/mysql/data... and I found out  
the problem was just that the mysql gui app which automatically starts  
mysql on login just isn't compatible with Leopard (yet). So starting  
mysql from the command line made everything work fine.

On Nov 2, 2007, at 2:06 AM, William Ross wrote:

> the data is (are?) probably still there: it depends how you  
> installed typo, and how you installed leopard. 10.5 includes rails  
> and (I think) mysql and it will try and use its own version rather  
> than the version you had installed before. the paths will be  
> different, the data will be in another place and anyway, as the  
> error messages says, mysql is not running.
> first thing to do is find your old data and make sure it's safe. it  
> might just be in /usr/local/mysql/data, or in /opt/local if you were  
> using ports, or if you were using locomotive I have no idea. Find  
> them (try locate), make a copy in a safe place, find out how to get  
> mysql going, move the old data files for your typo installation to  
> the place where mysql expects to find them, then try typo again and  
> see what else is missing. you may need to reinstall mysql or some  
> other components, but i would avoid doing that unless you feel  
> comfortable setting up the whole rails environment.
> I'm not running leopard on my work machines yet so i can't be any  
> more specific than that. I hope it helps.
> best,
> will
> On 2 Nov 2007, at 08:21, Eamon Ford wrote:
>> Oh no. :( But what do you mean when you say "yet"?
>> On Nov 2, 2007, at 1:05 AM, Frederic de Villamil <neuro at 7el.net>  
>> wrote:
>>> Well, if you haven't backed your mysql database up before  
>>> installing your new OS, it's obvious you've lost it and  
>>> unfortunately, we can't do anything about it yet.
>>> Regards
>>> Frédéric
>>> Le 2 nov. 07 à 08:51, Eamon Ford a écrit :
>>>> OK, here's what production.log says. Does this mean I have to  
>>>> reinstall MySQL? Oh crap... does that also mean I've lost  
>>>> everything in my Typo database?
>>>> Processing ArticlesController#index (for at  
>>>> 2007-11-02 00:47:59) [GET]
>>>>   Parameters: {"action"=>"index", "controller"=>"articles"}
>>>> Errno::ENOENT (No such file or directory - /tmp/mysql.sock):
> (rest snipped to placate mailing list grrr)
> _______________________________________________
> Typo-list mailing list
> Typo-list at rubyforge.org
> http://rubyforge.org/mailman/listinfo/typo-list

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://rubyforge.org/pipermail/typo-list/attachments/20071102/249a242e/attachment.html 

More information about the Typo-list mailing list