[typo] trying to upgrade

Warner Onstine warnero at gmail.com
Sun Apr 22 13:34:24 EDT 2007


Ok, I somehow managed to upgrade, or so I thought. Now when I hit my
front-page I get this error:
Mysql::Error: Table 'typo.articles_categories' doesn't exist: SELECT
contents.`id` AS t0_r0, contents.`type` AS t0_r1, contents.`title` AS
t0_r2, contents.`author` AS t0_r3, contents.`body` AS t0_r4,
contents.`body_html` AS t0_r5, contents.`extended` AS t0_r6,
contents.`excerpt` AS t0_r7, contents.`keywords` AS t0_r8,
contents.`created_at` AS t0_r9, contents.`updated_at` AS t0_r10,
contents.`extended_html` AS t0_r11, contents.`user_id` AS t0_r12,
contents.`permalink` AS t0_r13, contents.`guid` AS t0_r14,
contents.`text_filter_id` AS t0_r15, contents.`whiteboard` AS t0_r16,
contents.`article_id` AS t0_r17, contents.`email` AS t0_r18,
contents.`url` AS t0_r19, contents.`ip` AS t0_r20,
contents.`blog_name` AS t0_r21, contents.`name` AS t0_r22,
contents.`published` AS t0_r23, contents.`allow_pings` AS t0_r24,
contents.`allow_comments` AS t0_r25, contents.`blog_id` AS t0_r26,
contents.`published_at` AS t0_r27, contents.`state` AS t0_r28,
contents.`status_confirmed` AS t0_r29, categories.`id` AS t1_r0,
categories.`name` AS t1_r1, categories.`position` AS t1_r2,
categories.`permalink` AS t1_r3, tags.`id` AS t2_r0, tags.`name` AS
t2_r1, tags.`created_at` AS t2_r2, tags.`updated_at` AS t2_r3,
tags.`display_name` AS t2_r4, users.`id` AS t3_r0, users.`login` AS
t3_r1, users.`password` AS t3_r2, users.`email` AS t3_r3, users.`name`
AS t3_r4, users.`notify_via_email` AS t3_r5,
users.`notify_on_new_articles` AS t3_r6, users.`notify_on_comments` AS
t3_r7, users.`notify_watch_my_articles` AS t3_r8,
users.`notify_via_jabber` AS t3_r9, users.`jabber` AS t3_r10,
blogs.`id` AS t4_r0, blogs.`settings` AS t4_r1 FROM contents LEFT
OUTER JOIN articles_categories ON articles_categories.article_id =
contents.id LEFT OUTER JOIN categories ON categories.id =
articles_categories.category_id LEFT OUTER JOIN articles_tags ON
articles_tags.article_id = contents.id LEFT OUTER JOIN tags ON tags.id
= articles_tags.tag_id LEFT OUTER JOIN users ON users.id =
contents.user_id LEFT OUTER JOIN blogs ON blogs.id = contents.blog_id
WHERE (published = 1 AND contents.published_at < '2007-04-22 10:35:45'
AND blog_id = 1) AND ( (contents.`type` = 'Article' ) ) AND
contents.id IN ('287', '231', '230', '226', '225', '224', '6', '5',
'4', '1') ORDER BY contents.published_at DESC

And when I go to the login page I get a blank screen. Looking at the
code, the page is built but there is no login screen whatsoever.

-warner

On 4/22/07, Warner Onstine <warnero at gmail.com> wrote:
> Hey all, I'm trying to upgrade my blog to 4.1, but I'm running into
> some errors. Here's the current one:
>
> Making scripts executable
>  Checking database
>  Creating initial database
> /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activerecord-1.15.0/lib/active_record/connection_adapters/abstract_adapter.rb:128:in
> `log': Mysql::Error: You have an error in your SQL syntax; check the
> manual that corresponds to your MySQL server version for the right
> syntax to use near '"article_id" integer DEFAULT NULL,
> (ActiveRecord::StatementInvalid)
>   "tag_id" integer DEFAULT NULL
> )' at line 2: CREATE TABLE articles_tags (
>   "article_id" integer DEFAULT NULL,
>   "tag_id" integer DEFAULT NULL
> )       from /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activerecord-1.15.0/lib/active_record/connection_adapters/mysql_adapter.rb:243:in
> `execute'
>         from /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-app-installer-0.2.0/lib/rails-installer/databases.rb:125:in
> `create'
>         from /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-app-installer-0.2.0/lib/rails-installer/databases.rb:124:in
> `create'
>         from /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-app-installer-0.2.0/lib/rails-installer.rb:479:in
> `create_initial_database'
>         from /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-app-installer-0.2.0/lib/rails-installer.rb:689:in
> `in_directory'
>         from /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-app-installer-0.2.0/lib/rails-installer.rb:478:in
> `create_initial_database'
>         from /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-app-installer-0.2.0/lib/rails-installer.rb:213:in
> `install_sequence'
>         from /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-app-installer-0.2.0/lib/rails-installer.rb:192:in
> `install'
>         from /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-app-installer-0.2.0/lib/rails-installer/commands.rb:95:in
> `command'
>         from /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-app-installer-0.2.0/lib/rails-installer.rb:646:in
> `execute_command'
>         from /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/typo-4.1/bin/typo:38
>         from /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.4.0/lib/active_support/dependencies.rb:489:in
> `load'
>         from /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.4.0/lib/active_support/dependencies.rb:343:in
> `new_constants_in'
>         from /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.4.0/lib/active_support/dependencies.rb:489:in
> `load'
>         from /usr/bin/typo:18
>
> Thanks in advance, I really don't know where I should start on this
> one. Just before this it was complaining about not finding a typo_dev
> database, so I went ahead and created it, the typo_test one and then
> added the existing user to those two and ran it again, getting this
> error.
>
> -warner
>
> --
> Warner Onstine - Programmer/Author
> New book! Tapestry 101 available at http://sourcebeat.com/books/
> tapestrylive.html
> warner at warneronstine.com
> http://warneronstine.com/blog
>


-- 
Warner Onstine - Programmer/Author
New book! Tapestry 101 available at http://sourcebeat.com/books/
tapestrylive.html
warner at warneronstine.com
http://warneronstine.com/blog


More information about the Typo-list mailing list