[typo] 4.1 Upgrade problems

Toby Bryans toby-typo at bryans.org
Mon Apr 2 10:55:47 EDT 2007


bryans at cyglon01 ~/www/rails $ typo install
/u01/sites/bryans.org/www/rails/toblog.bryans.org/
 Installing typo 4.1
 Stopping Typo
!!! PID file /u01/sites/bryans.org/www/rails/toblog.bryans.org/tmp/pid.txt
does not exist.  Not running?
mongrel::stop reported an error. Use mongrel_rails mongrel::stop -h to get
help.
 Checking for existing Typo install in
/u01/sites/bryans.org/www/rails/toblog.bryans.org
 Reading files from /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/typo-4.1
 copying rails 1.2.0 to
/u01/sites/bryans.org/www/rails/toblog.bryans.org/vendor/rails/railties
 copying activesupport 1.4.0 to
/u01/sites/bryans.org/www/rails/toblog.bryans.org/vendor/rails/activesupport
 copying activerecord 1.15.0 to
/u01/sites/bryans.org/www/rails/toblog.bryans.org/vendor/rails/activerecord
 copying actionpack 1.13.0 to
/u01/sites/bryans.org/www/rails/toblog.bryans.org/vendor/rails/actionpack
 copying actionmailer 1.3.0 to
/u01/sites/bryans.org/www/rails/toblog.bryans.org/vendor/rails/actionmailer
 copying actionwebservice 1.2.0 to
/u01/sites/bryans.org/www/rails/toblog.bryans.org/vendor/rails/actionwebservice
 Making scripts executable
 Checking database
 Creating initial database
 Creating PostgreSQL database
Password:
createdb: database creation failed: ERROR:  permission denied to create
database
Password:
createdb: database creation failed: ERROR:  permission denied to create
database
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activerecord-1.15.0/lib/active_record/connection_adapters/abstract_adapter.rb:128:in
`log': PGError: ERROR:  relation "articles_tags" already exists
(ActiveRecord::StatementInvalid)
: CREATE TABLE articles_tags (
  "article_id" integer DEFAULT NULL,
  "tag_id" integer DEFAULT NULL
)       from
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activerecord-1.15.0/lib/active_record/connection_adapters/postgresql_adapter.rb:152:in
`execute'
        from
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-app-installer-0.2.0/lib/rails-installer/databases.rb:125:in
`create'
        from
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-app-installer-0.2.0/lib/rails-installer/databases.rb:124:in
`each'
        from
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-app-installer-0.2.0/lib/rails-installer/databases.rb:124:in
`create'
        from
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-app-installer-0.2.0/lib/rails-installer.rb:479:in
`create_initial_database'
        from
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-app-installer-0.2.0/lib/rails-installer.rb:689:in
`in_directory'
        from
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-app-installer-0.2.0/lib/rails-installer.rb:478:in
`create_initial_database'
        from
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-app-installer-0.2.0/lib/rails-installer.rb:213:in
`install_sequence'
        from
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-app-installer-0.2.0/lib/rails-installer.rb:192:in
`install'
        from
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-app-installer-0.2.0/lib/rails-installer/commands.rb:95:in
`command'
        from
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-app-installer-0.2.0/lib/rails-installer.rb:646:in
`execute_command'
        from /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/typo-4.1/bin/typo:38
        from
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.4.0/lib/active_support/dependencies.rb:489:in
`load'
        from
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.4.0/lib/active_support/dependencies.rb:489:in
`load'
        from
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.4.0/lib/active_support/dependencies.rb:343:in
`new_constants_in'
        from
/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.4.0/lib/active_support/dependencies.rb:489:in
`load'
        from /usr/bin/typo:18

So, why is it trying to do a CREATE TABLE? Have I missed something
somewhere which prevents it from realising that this is an upgrade as
opposed to an install?

Many thanks for any hints you can give me and if you need any more
information do let me know!

Best wishes,

-- 
Toby




More information about the Typo-list mailing list