[typo] Typo, Mongrel, and non-root-urls

H. Wade Minter minter at lunenburg.org
Wed Sep 27 08:20:48 EDT 2006


Looks like the --prefix flag has made it into the newest release of  
Mongrel, so I can now ditch FastCGI and sill run my blogs in a non- 
root-URL namespace!

Thanks for the fix!

--Wade

On Jul 10, 2006, at 10:56 PM, Scott Laird wrote:

> I have a fix for this.  Basically, I added a '--prefix' flag to
> mongrel_rails, along with a bit of plumbing.  I sent it off to Zed a
> few minutes ago; hopefully he'll be okay with it.
>
>
> Scott
>
> On 7/10/06, H. Wade Minter <minter at lunenburg.org> wrote:
>> Yeah, the situation is that Mongrel is serving up the app in the root
>> directory (localhost:4000), but Apache is proxying it from a
>> subdirectory (http://www.lunenburg.org/wade/), so that's where the
>> issue comes up.
>>
>> If there's anything you need me to test, let me know.
>>
>> On Jul 10, 2006, at 1:26 PM, Scott Laird wrote:
>>
>> > I haven't dealt with mongrel-in-a-subdirectory yet, if that's the
>> > question.  It used to be 1-line patch to Mongrel.  I'll see what I
>> > can do today or tomorrow.
>> >
>> >
>> > Scott
>> >
>> > On 7/10/06, H. Wade Minter <minter at lunenburg.org> wrote: Anything
>> > in the new checkins that might affect Mongrel/proxies?
>> >
>> > On Jul 8, 2006, at 10:17 PM, H. Wade Minter wrote:
>> >
>> > > Alright - I've switched back to FastCGI for now.  If you've got
>> > > anything you want me to test, let me know.
>> > >
>> > > --Wade
>> > >
>> > > On Jul 8, 2006, at 9:40 PM, scott at sigkill.org wrote:
>> > >
>> > >> I think non-root hosting with mongrel is still a bit tricky.   
>> I'll
>> > >> look at it once I've closed a few more bugs.
>> > >>
>> > >> On 7/8/06, H. Wade Minter <minter at lunenburg.org> wrote:
>> > >>> I'm trying to migrate my Typo installation at http://
>> > >>> www.lunenburg.org/wade/ from Apache/FastCGI to Mongrel via  
>> Apache
>> > >>> proxies.  The problem seems to be that Typo/Rails isn't  
>> liking the
>> > >>> fact that Mongrel is running the blog at http://localhost:4001/
>> > but
>> > >>> the Apache proxy isn't at a root URL (/wade instead).
>> > >>>
>> > >>> I've tried the reverse_proxy_fix plugin, but it doesn't seem  
>> to be
>> > >>> working.  I can go to the root of the website just fine, but  
>> if I
>> > >>> try
>> > >>> to go to any other sub-URL (for example, http:// 
>> www.lunenburg.org/
>> > >>> wade/articles/category/general), I get a "Page not found"  
>> error.
>> > >>>
>> > >>> Is there any particular bit I need to twiddle, in
>> > environment.rb or
>> > >>> something, to get this to play nicely?  Or do I need to fall
>> > back to
>> > >>> Apache/FastCGI?
>> > >>>
>> > >>> I'm running Typo SVN rev 1088.
>> > >>>
>> > >>> Thanks,
>> > >>> Wade
>> > >>> _______________________________________________
>> > >>> Typo-list mailing list
>> > >>> Typo-list at rubyforge.org
>> > >>> http://rubyforge.org/mailman/listinfo/typo-list
>> > >>>
>> > >> _______________________________________________
>> > >> Typo-list mailing list
>> > >> Typo-list at rubyforge.org
>> > >> http://rubyforge.org/mailman/listinfo/typo-list
>> > >
>> > > _______________________________________________
>> > > Typo-list mailing list
>> > > Typo-list at rubyforge.org
>> > > http://rubyforge.org/mailman/listinfo/typo-list
>> >
>> > _______________________________________________
>> > Typo-list mailing list
>> > Typo-list at rubyforge.org
>> > http://rubyforge.org/mailman/listinfo/typo-list
>> >
>> > _______________________________________________
>> > Typo-list mailing list
>> > Typo-list at rubyforge.org
>> > http://rubyforge.org/mailman/listinfo/typo-list
>>
>> _______________________________________________
>> Typo-list mailing list
>> Typo-list at rubyforge.org
>> http://rubyforge.org/mailman/listinfo/typo-list
>>
>> <mongrel.diff>
> _______________________________________________
> Typo-list mailing list
> Typo-list at rubyforge.org
> http://rubyforge.org/mailman/listinfo/typo-list



More information about the Typo-list mailing list