[typo] Getting typo RSS feed to appear in Google Web Clips

Scott Laird scott at sigkill.org
Thu Aug 10 15:10:12 EDT 2006


I can see if happening with your site, but it's not happening with my
site.  Let's test a few more, and then release 4.0.3 if we need to.  I
don't have time to test this before we spit out 4.0.2, unfortunately.


Scott

On 8/10/06, Paul Barry <mail at paulbarry.com> wrote:
> I'm not doing anything unusual.  I didn't explictly enable/re-enable page
> caching (wouldn't know how to).  It is just a straight Type 4.0.1 install,
> using Apache 2 wiht mod_proxy.  The problem appears to be caching related.
> When I clear the fragment cache, the first hit to the RSS feed correctly
> returns text/xml.  Sub-sequent requests incorrectly return text/html.
>
>
>
> On 8/10/06, Scott Laird <scott at sigkill.org> wrote:
> > I can't reproduce this with my blog:
> >
> >
> http://www.feedvalidator.org/check.cgi?url=http%3A%2F%2Fscottstuff.net%2Fblog%2Fxml%2Frss20%2Ffeed.xml
> >
> > Are you doing anything unusual?  Did you re-enable the page cache or
> > anything like that, or are you running a straight Typo 4.0.1 install?
> >
> >
> > Scott
> >
> > On 8/10/06, Scott Laird <scott at sigkill.org> wrote:
> > > You mean you're getting a bad content-type?  The code shouldn't have
> > > changed, but I'll retest.
> > >
> > > 4.0.2 will probably be out today anyway, to go along with Rails 1.1.6.
> > >
> > >
> > > Scott
> > >
> > > On 8/10/06, Paul Barry <mail at paulbarry.com> wrote:
> > > > This page caching problem with the RSS feeds seems to be back in
> 4.0.1.  I
> > > > thought I had tested it with 4.0.0 and it was not a problem, but it
> > > > definately is again now.  I'm using Apache 2, mod_proxy and typo 4.0.1
> with
> > > > mongrel and sqlite.  Any idea why this is happening?
> > > >
> > > >
> > > > On 7/12/06, Paul Barry <mail at paulbarry.com> wrote:
> > > > >
> > > > > Ah, page caching is definately the problem.  If I flush the cache,
> and run
> > > > it through feed validator, it works fine the first time.  Then,
> subsequent
> > > > hits to the page say the type text/html.  I am using apache mod_proxy
> and
> > > > mongrel and the latest typo gem 3.99.3.
> > > > >
> > > > >
> > > > >
> > > > > On 7/12/06, Scott Laird < scott at sigkill.org> wrote:
> > > > > > Your sever doesn't really have much to do with this, except when
> page
> > > > > > caching is turned on (which is a whole *other* pain in the neck).
> We
> > > > > > should be explicitly setting the content type and encoding when
> we're
> > > > > > generating data, and then making sure that the action cache does
> the
> > > > > > right thing when it replays old data.
> > > > > >
> > > > > >
> > > > > > Scott
> > > > > >
> > > > > > On 7/12/06, Steve Longdo <steve.longdo at gmail.com > wrote:
> > > > > > > Make sure the xml mime-type is in your server's config.  If you
> use
> > > > the
> > > > > > > default lighttpd one I don't think it is in there. Add this to
> > > > > > > /config/lighttpd.conf mime-types section:
> > > > > > >
> > > > > > >    ".xml"          =>      "text/xml",
> > > > > > >
> > > > > > >
> > > > > > > On 7/12/06, Paul Barry < mail at paulbarry.com> wrote:
> > > > > > > >
> > > > > > >
> > > > > > > I can't add the URL for my typo (3.99.1) blog into gmail web
> clips.
> > > > When I
> > > > > > > used feedvalidator.org at this url
> > > > > > >
> > > > > > >
> > > >
> http://www.feedvalidator.org/check.cgi?url=http%3A%2F%2Fwww.paulbarry.com%2Fxml%2Frss20%2Ffeed.xml
> > > > > > >
> > > > > > > The warnings I get are:
> > > > > > >
> > > > > > >  - Feeds should not be served with the "text/html" media type
> > > > > > >  - Your feed appears to be encoded as "UTF-8", but your server
> is
> > > > reporting
> > > > > > > "US-ASCII"
> > > > > > >
> > > > > > > Do you think these are the problem?  Can I fix these errors in
> typo?
> > > > > > >
> > > > > > >
> > > > > > > _______________________________________________
> > > > > > > Typo-list mailing list
> > > > > > > Typo-list at rubyforge.org
> > > > > > >
> http://rubyforge.org/mailman/listinfo/typo-list
> > > > > > >
> > > > > > >
> > > > > > >
> > > > > > >
> > > > > > >
> > > > > > > --
> > > > > > > Thanks,
> > > > > > > -Steve
> > > > > > > http://www.stevelongdo.com
> > > > > > > _______________________________________________
> > > > > > > Typo-list mailing list
> > > > > > > Typo-list at rubyforge.org
> > > > > > > http://rubyforge.org/mailman/listinfo/typo-list
> > > > > > >
> > > > > > >
> > > > > > _______________________________________________
> > > > > > Typo-list mailing list
> > > > > > Typo-list at rubyforge.org
> > > > > > http://rubyforge.org/mailman/listinfo/typo-list
> > > > > >
> > > > >
> > > > >
> > > >
> > > >
> > > > _______________________________________________
> > > > Typo-list mailing list
> > > > Typo-list at rubyforge.org
> > > > http://rubyforge.org/mailman/listinfo/typo-list
> > > >
> > > >
> > >
> > _______________________________________________
> > Typo-list mailing list
> > Typo-list at rubyforge.org
> > http://rubyforge.org/mailman/listinfo/typo-list
> >
>
>
> _______________________________________________
> Typo-list mailing list
> Typo-list at rubyforge.org
> http://rubyforge.org/mailman/listinfo/typo-list
>
>


More information about the Typo-list mailing list