[typo] Typo 4.0.1

Scott Laird scott at sigkill.org
Thu Aug 10 12:39:58 EDT 2006


On 8/10/06, Andy Ciordia <andy at ciordia.info> wrote:
>
> On Aug 10, 2006, at 3:40 AM, Scott Laird wrote:
>
> > Typo 4.0.1 is out.  This is a bugfix release, with a number of bugs
> > fixed since 4.0.0.  This should be used with Rails 1.1.5, as earlier
> > releases have critical security issues.
> >
> > See either
> >
> >   * http://scottstuff.net/blog/articles/2006/08/10/typo-4-0-1
> >   * http://www.typosphere.org/trac/wiki/DownloadStable
> >
> > for more details, including install/upgrade directions.
> >
>
> Hey Scott, after upgrading and migrating the db through the admin-ui
> this is seen in my main content body:
>
> Mysql::Error: Unknown column 'contents.comments_count' in 'field
> list': SELECT contents.`id` AS t0_r0, contents.`title` AS t0_r1,
> contents.`author` AS t0_r2, contents.`body` AS t0_r3,
> contents.`body_html` AS t0_r4, contents.`extended` AS t0_r5,
> contents.`excerpt` AS t0_r6, contents.`keywords` AS t0_r7,
> contents.`created_at` AS t0_r8, contents.`updated_at` AS t0_r9,
> contents.`extended_html` AS t0_r10, contents.`user_id` AS t0_r11,
> contents.`permalink` AS t0_r12, contents.`guid` AS t0_r13,
> contents.`text_filter_id` AS t0_r14, contents.`whiteboard` AS t0_r15,
> contents.`comments_count` AS t0_r16, contents.`trackbacks_count` AS
> t0_r17, contents.`type` AS t0_r18, contents.`article_id` AS t0_r19,
> contents.`email` AS t0_r20, contents.`url` AS t0_r21, contents.`ip`
> AS t0_r22, contents.`blog_name` AS t0_r23, contents.`name` AS t0_r24,
> contents.`published` AS t0_r25, contents.`allow_pings` AS t0_r26,
> contents.`allow_comments` AS t0_r27, contents.`blog_id` AS t0_r28,
> contents.`published_at` AS t0_r29, contents.`state` AS t0_r30,
> categories.`id` AS t1_r0, categories.`name` AS t1_r1,
> categories.`position` AS t1_r2, categories.`permalink` AS t1_r3,
> tags.`id` AS t2_r0, tags.`name` AS t2_r1, tags.`created_at` AS t2_r2,
> tags.`updated_at` AS t2_r3, tags.`display_name` AS t2_r4, users.`id`
> AS t3_r0, users.`login` AS t3_r1, users.`password` AS t3_r2,
> users.`email` AS t3_r3, users.`name` AS t3_r4,
> users.`notify_via_email` AS t3_r5, users.`notify_on_new_articles` AS
> t3_r6, users.`notify_on_comments` AS t3_r7,
> users.`notify_watch_my_articles` AS t3_r8, users.`notify_via_jabber`
> AS t3_r9, users.`jabber` AS t3_r10, blogs.`id` AS t4_r0,
> blogs.`settings` AS t4_r1 FROM contents LEFT OUTER JOIN
> articles_categories ON articles_categories.article_id = contents.id
> LEFT OUTER JOIN categories ON categories.id =
> articles_categories.category_id LEFT OUTER JOIN articles_tags ON
> articles_tags.article_id = contents.id LEFT OUTER JOIN tags ON
> tags.id = articles_tags.tag_id LEFT OUTER JOIN users ON users.id =
> contents.user_id LEFT OUTER JOIN blogs ON blogs.id = contents.blog_id
> WHERE (published = 1 AND contents.published_at < '2006-08-10
> 07:32:55' AND blog_id = 1) AND ( (contents.`type` = 'Article' ) ) AND
> contents.id IN ('364', '363', '357', '354', '342', '296', '272')
> ORDER BY contents.published_at DESC

You need to restart your fastcgi processes.  You have a 4.0.1 DB but
you're running 4.0.0 code.


Scott


More information about the Typo-list mailing list