[typo] Help Installing Typo on Tiger

Nicholas Van Weerdenburg vanweerd at gmail.com
Fri Sep 16 20:50:25 EDT 2005


Tim,

Your version of rails looks slightly older then the latest. Is that
maybe an issue?

gem list --local on my windows machine:
actionmailer (1.0.1)
    Service layer for easy email delivery and testing.

actionpack (1.9.1)
    Web-flow and rendering framework putting the VC in MVC.

actionwebservice (0.8.1)
    Web service support for Action Pack.

activerecord (1.11.1)
    Implements the ActiveRecord pattern for ORM.

activesupport (1.1.1)
    Support and utility classes used by the Rails framework.

rails (0.13.1)
    Web-application framework with template engine, control-flow layer,
    and ORM.

Also, you ruby script/server -e production output looks very wrong.

Mine:
D:\work\typo-2.5.5\script>ruby server -e production
=> Rails application started on http://0.0.0.0:3000
=> Ctrl-C to shutdown server; call with --help for options
[2005-09-16 20:50:04] INFO  WEBrick 1.3.1
[2005-09-16 20:50:04] INFO  ruby 1.8.2 (2004-12-25) [i386-mswin32]
[2005-09-16 20:50:04] INFO  WEBrick::HTTPServer#start: pid=3124 port=3000

Regards,
Nick

On 9/16/05, Tim Martens <timfm at hawaii.rr.com> wrote:
> Hi Typos,
> 
> I'm a terminal newbie trying to install Typo on Toger (10.4.2).
> 
> I have Ruby 1.8.2 and Rails, and run Tracks (a GTD web app: http://
> dev.rousette.org.uk/wiki, http://www.rousette.org.uk/projects/) on
> port 3030.
> 
> This is what I've done:
> 
> + Downloaded Typo 2.5.5
> + Unzipped to Sites Folder
> + Created a database4 name "typo" in YourSQL
> + Imported MySQL schema from db/ folder into "typo" database"
> + changed config/database.yml (added user/pass) for production db
> named "typo"
> + ran "ruby server -e production" from script folder
> 
> iTerm returned:
> 
> ./../config/../config/routes.rb:4: undefined method `index' for
> #<ActionControll
> er::Routing::RouteSet:0x65a898> (NoMethodError)
>          from ./../config/../config/routes.rb:1:in `draw'
>          from ./../config/../config/routes.rb:1
>          from /usr/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:
> 18:in `requi
> re__'
>          from /usr/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:
> 18:in `requi
> re'
>          from /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.0.4/lib/
> active_support/
> dependencies.rb:197:in `require'
>          from /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.0.4/lib/
> active_support/
> dependencies.rb:38:in `require_or_load'
>          from /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.0.4/lib/
> active_support/
> dependencies.rb:21:in `depend_on'
>          from /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.0.4/lib/
> active_support/
> dependencies.rb:167:in `require_dependency'
>          from /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.0.4/lib/
> active_support/
> dependencies.rb:167:in `require_dependency'
>          from /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/actionpack-1.8.1/lib/
> action_controller/
> routing.rb:317:in `reload'
>          from ./../config/environment.rb:76
>          from server:42:in `require'
>          from server:42
> 
> + tried resolving http://127.0.0.1:3000/ in my browser
> 
> Safari returned:
> Safari can't connect to the server.
> 
> Safari can't open the page "http://127.0.0.1:3000/" because it could
> not connect to the server "127.0.0.1".
> 
> BUT I know I can connect to 127.0.0.1, because it resolves the
> index.html file in my sites folder which is a directory of all my
> sites/projects, etc.
> 
> Any help would be enormously appreciated. I'm really excited about
> toying around with Typo.
> 
> Kinds regards,
> 
>   -tim
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> _______________________________________________
> Typo-list mailing list
> Typo-list at rubyforge.org
> http://rubyforge.org/mailman/listinfo/typo-list
> 


-- 
Nicholas Van Weerdenburg



More information about the Typo-list mailing list