[Rubygems-developers] Question on class cache updates

Berger, Daniel Daniel.Berger at qwest.com
Wed Nov 19 11:48:33 EST 2008


Hi, 

> -----Original Message-----
> From: rubygems-developers-bounces at rubyforge.org 
> [mailto:rubygems-developers-bounces at rubyforge.org] On Behalf 
> Of Berger, Daniel
> Sent: Wednesday, October 29, 2008 3:25 PM
> To: rubygems-developers at rubyforge.org
> Subject: [Rubygems-developers] Question on class cache updates
> 
> Hi,
> 
> I have a quick question on class cache updates. It seems to 
> be updating the class cache even if I don't specify -u on the 
> command line. Is that expected behavior?
> 
> RubyGems Environment:
>   - RUBYGEMS VERSION: 1.3.1
>   - RUBY VERSION: 1.8.6 (2008-03-03 patchlevel 114) [i386-mswin32_80]
>   - INSTALLATION DIRECTORY: C:/ruby/lib/ruby/gems/1.8
>   - RUBY EXECUTABLE: C:/ruby/bin/ruby.exe
>   - EXECUTABLE DIRECTORY: C:/ruby/bin
>   - RUBYGEMS PLATFORMS:
>     - ruby
>     - x86-mswin32-80
>   - GEM PATHS:
>      - C:/ruby/lib/ruby/gems/1.8
>      - C:/Documents and Settings/djberge/.gem/ruby/1.8
>   - GEM CONFIGURATION:
>      - :update_sources => true
>      - :verbose => true
>      - :benchmark => false
>      - :backtrace => false
>      - :bulk_threshold => 1000
>   - REMOTE SOURCES:
>      - http://gems.rubyforge.org/
> 
> C:\>gem install foobar
> ERROR:  could not find gem foobar locally or in a repository 
> Updating class cache with 1730 classes...
> 
> Seems odd to me, but if that's expected, then I'll just be quiet.
> 
> However, it also seems to do it when I tell it not to:
> 
> C:\>gem install win32-dir --no-update-sources Successfully 
> installed win32-dir-0.3.2
> 1 gem installed
> Installing ri documentation for win32-dir-0.3.2...
> Updating class cache with 1730 classes...
> Installing RDoc documentation for win32-dir-0.3.2...
> 
> That, or I'm confused about -u, which is a definite possibility.

I think RF was having a problem with mailing lists when I originally
sent this, so I'd like to bring it up again.

Does anyone have any insight on this please? Is this a bug? If so I'll
file it.

Thanks,

Dan


This communication is the property of Qwest and may contain confidential or
privileged information. Unauthorized use of this communication is strictly 
prohibited and may be unlawful.  If you have received this communication 
in error, please immediately notify the sender by reply e-mail and destroy 
all copies of the communication and any attachments.


More information about the Rubygems-developers mailing list