[ruby-opengl-devel] New build error

Robert Krimen grin.k1tt3n at gmail.com
Thu Aug 31 23:26:50 EDT 2006


Gentoo Linux, fairly standard install:

Linux cockroach 2.6.16-gentoo-r9 #4 SMP PREEMPT Wed Jul 5 10:21:48 PDT 2006
i686 AMD Sempron(tm) Processor 3100+ AuthenticAMD GNU/Linux



On 8/31/06, John Gabriele <jmg3000 at gmail.com> wrote:
>
> On 8/31/06, Robert Krimen <grin.k1tt3n at gmail.com> wrote:
> >[snip]
> >
> > === running default in ext/glut
> > cd ext/glut
> > rake default
> > (in /home/rob/develop/ruby-opengl/ext/glut)
> > swig -I/usr/include -ruby glut.i
> > glut.i:35: Error: Unable to find 'GL/freeglut_std.h'
> > rake aborted!
> > Command failed with status (1): [swig -I/usr/include -ruby glut.i]
> > /home/rob/develop/ruby-opengl/ext/glut/rakefile:40
> > (See full trace by running task with --trace)
> > rake aborted!
> > Command failed with status (1): [rake default]
> > /home/rob/develop/ruby-opengl/rakefile:58:in `sub_rake'
> > (See full trace by running task with --trace)
> >
> >
> > It's assuming that I have freeglut, which isn't the case...
>
> Hi Robert. Yes, it's a SWIG glut work-around put in place just for the
> time being. You can probably build fine if you change
> GL/freeglut_std.h to GL/glut.h in that glut.i file.
>
> Just curious, which OS/distro are you using?
>
> Thanks,
> ---John
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://rubyforge.org/pipermail/ruby-opengl-devel/attachments/20060831/6bee5b73/attachment.html 


More information about the ruby-opengl-devel mailing list