[ruby-dbi-users] Error using dbd-odbc with SQL Server on OS X 10.5.5

doug livesey biot023 at gmail.com
Sun Dec 21 12:13:15 EST 2008


Hi -- I'm getting this error after I've battled to get my rails app to
connect to SQL Server:
/usr/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/dbd-odbc-0.2.4/lib/dbd/ODBC.rb:57:
warning: already initialized constant VERSION
/usr/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/dbd-odbc-0.2.4/lib/dbd/ODBC.rb:58:
warning: already initialized constant DESCRIPTION
DBI::InterfaceError: Could not load driver (uninitialized constant
DBI::TypeUtil)
from /usr/local/lib/ruby/site_ruby/1.8/dbi.rb:368:in `load_driver'
from /usr/local/lib/ruby/site_ruby/1.8/dbi.rb:233:in `_get_full_driver'
from /usr/local/lib/ruby/site_ruby/1.8/dbi.rb:219:in `connect'
from
/usr/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/activerecord-sqlserver-adapter-1.0.0/lib/active_record/connection_adapters/sqlserver_adapter.rb:46:in
`sqlserver_connection'
from
/usr/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/activerecord-2.2.2/lib/active_record/connection_adapters/abstract/connection_pool.rb:223:in
`send'
from
/usr/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/activerecord-2.2.2/lib/active_record/connection_adapters/abstract/connection_pool.rb:223:in
`new_connection'
from
/usr/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/activerecord-2.2.2/lib/active_record/connection_adapters/abstract/connection_pool.rb:245:in
`checkout_new_connection'
from
/usr/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/activerecord-2.2.2/lib/active_record/connection_adapters/abstract/connection_pool.rb:188:in
`checkout'
from
/usr/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/activerecord-2.2.2/lib/active_record/connection_adapters/abstract/connection_pool.rb:184:in
`loop'
from
/usr/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/activerecord-2.2.2/lib/active_record/connection_adapters/abstract/connection_pool.rb:184:in
`checkout'
from /usr/local/lib/ruby/1.8/monitor.rb:238:in `synchronize'
from
/usr/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/activerecord-2.2.2/lib/active_record/connection_adapters/abstract/connection_pool.rb:183:in
`checkout'
from
/usr/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/activerecord-2.2.2/lib/active_record/connection_adapters/abstract/connection_pool.rb:98:in
`connection'
from
/usr/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/activerecord-2.2.2/lib/active_record/connection_adapters/abstract/connection_pool.rb:326:in
`retrieve_connection'
from
/usr/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/activerecord-2.2.2/lib/active_record/connection_adapters/abstract/connection_specification.rb:121:in
`retrieve_connection'
from
/usr/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/activerecord-2.2.2/lib/active_record/connection_adapters/abstract/connection_specification.rb:113:in
`connection'
from
/usr/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/activerecord-2.2.2/lib/active_record/base.rb:1214:in
`table_exists?'
from
/usr/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/activerecord-2.2.2/lib/active_record/base.rb:1353:in
`inspect'
from /usr/local/lib/ruby/1.8/irb.rb:298:in `output_value'
from /usr/local/lib/ruby/1.8/irb.rb:151:in `eval_input'
from /usr/local/lib/ruby/1.8/irb.rb:259:in `signal_status'
from /usr/local/lib/ruby/1.8/irb.rb:147:in `eval_input'
from /usr/local/lib/ruby/1.8/irb.rb:146:in `eval_input'
from /usr/local/lib/ruby/1.8/irb.rb:70:in `start'
from /usr/local/lib/ruby/1.8/irb.rb:69:in `catch'
from /usr/local/lib/ruby/1.8/irb.rb:69:in `start'
from /usr/local/bin/irb:13>> exit


Can anyone advise me as to where I should be looking to fix this?
I'm well out of my comfort zone!
Cheers,
   Doug.
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://rubyforge.org/pipermail/ruby-dbi-users/attachments/20081221/7a023ae8/attachment.html>


More information about the ruby-dbi-users mailing list