[rspec-users] uninitialized constant ActionView::Helpers::TagHelper::ERB (NameError)

Andrew Dangerfield lists at ruby-forum.com
Sat Jan 22 18:30:52 EST 2011


I am a new to ruby and rails and am trying to refactor some code with
rspec and have run into a problem that has stumped me for a few days and
I have searched google and ruby/rails forums to no avail so I really
hope somebody can help me out with this problem which I think may be
caused by a rails config problem.  Anyway, I used 'rails new myapp' to
make a new rails project and then I copied the files (just a few files
each containing a class) I want to refactor into "myapp/app" and after
running the command 'rspec collector_helper_spec.rb' I get the following
error:

**************************************************************************
C:/Ruby187/lib/ruby/gems/1.8/gems/actionpack-3.0.3/lib/action_view/helpers/tag_helper.rb:10:
uninitialized constant ActionView::Helpers::TagHelper::ERB (NameError)
        from
C:/Ruby187/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:31:in
`gem_original_require'
        from
C:/Ruby187/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:31:in
`require'
        from
C:/Ruby187/lib/ruby/gems/1.8/gems/actionpack-3.0.3/lib/action_view/helpers/javascript_helper.rb:1
        from
C:/Ruby187/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:31:in
`gem_original_require'
        from
C:/Ruby187/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:31:in
`require'
        from
C:/Ruby187/lib/ruby/gems/1.8/gems/actionpack-3.0.3/lib/action_view/helpers/url_helper.rb:1
        from
C:/Ruby187/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:31:in
`gem_original_require'
        from
C:/Ruby187/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:31:in
`require'
        from
C:/Ruby187/lib/ruby/gems/1.8/gems/actionpack-3.0.3/lib/action_view/helpers/asset_tag_helper.rb:3
        from
C:/Ruby187/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:36:in
`gem_original_require'
        from
C:/Ruby187/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:36:in
`require'
        from ./helper.rb:3
        from
C:/Ruby187/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:31:in
`gem_original_require'
        from
C:/Ruby187/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:31:in
`require'
        from C:/Users/bob/app/collector_helper_spec.rb:8
        from
C:/Ruby187/lib/ruby/gems/1.8/gems/rspec-core-2.4.0/lib/rspec/core/configuration.rb:387:in
`load'
        from
C:/Ruby187/lib/ruby/gems/1.8/gems/rspec-core-2.4.0/lib/rspec/core/configuration.rb:387:in
`load_spec_files'
        from
C:/Ruby187/lib/ruby/gems/1.8/gems/rspec-core-2.4.0/lib/rspec/core/configuration.rb:387:in
`map'
        from
C:/Ruby187/lib/ruby/gems/1.8/gems/rspec-core-2.4.0/lib/rspec/core/configuration.rb:387:in
`load_spec_files'
        from
C:/Ruby187/lib/ruby/gems/1.8/gems/rspec-core-2.4.0/lib/rspec/core/command_line.rb:18:in
`run'
        from
C:/Ruby187/lib/ruby/gems/1.8/gems/rspec-core-2.4.0/lib/rspec/core/runner.rb:55:in
`run_in_process'
        from
C:/Ruby187/lib/ruby/gems/1.8/gems/rspec-core-2.4.0/lib/rspec/core/runner.rb:46:in
`run'
        from
C:/Ruby187/lib/ruby/gems/1.8/gems/rspec-core-2.4.0/lib/rspec/core/runner.rb:10:in
`autorun'
        from C:/Ruby187/bin/rspec:19
**************************************************************************

Can anyone explain to me why ERB cannot be found?  From the information
I found about ERB it is part of ActiveSupport and I ran the command "gem
install activesupport" and afterwards I see activesupport installed when
I issue the command "gem list".  If anyone can point me in the right
direction either by explaining what I am doing wrong or telling me about
some documentation to read or something that would be great.

-- 
Posted via http://www.ruby-forum.com/.


More information about the rspec-users mailing list