[rspec-users] no such file to load - spec/test/unit

David Chelimsky dchelimsky at gmail.com
Sun Nov 28 16:20:24 EST 2010


On Nov 25, 2010, at 11:44 AM, James Palmer wrote:

> Under the older version of rspec, I'm able to run my script successfully
> by running "spec randomperform.rb"
> 
> I've now installed the newest rspec, and it does not work for me.  If I
> run the command:
> 
> rspec randomperform.rb
> 
> I get the following error:
> 
> -----
> <internal:lib/rubygems/custom_require>:29:in `require': no such file to
> load --
> spec/test/unit (LoadError)
>        from <internal:lib/rubygems/custom_require>:29:in `require'
>        from C:/watir-tests/craftfree/randomperform.rb:3:in `<top
> (required)>'
>        from
> C:/Ruby192/lib/ruby/gems/1.9.1/gems/rspec-core-2.1.0/lib/rspec/core
> /configuration.rb:334:in `load'
>        from
> C:/Ruby192/lib/ruby/gems/1.9.1/gems/rspec-core-2.1.0/lib/rspec/core
> /configuration.rb:334:in `block in load_spec_files'
>        from
> C:/Ruby192/lib/ruby/gems/1.9.1/gems/rspec-core-2.1.0/lib/rspec/core
> /configuration.rb:334:in `map'
>        from
> C:/Ruby192/lib/ruby/gems/1.9.1/gems/rspec-core-2.1.0/lib/rspec/core
> /configuration.rb:334:in `load_spec_files'
>        from
> C:/Ruby192/lib/ruby/gems/1.9.1/gems/rspec-core-2.1.0/lib/rspec/core
> /command_line.rb:18:in `run'
>        from
> C:/Ruby192/lib/ruby/gems/1.9.1/gems/rspec-core-2.1.0/lib/rspec/core
> /runner.rb:55:in `run_in_process'
>        from
> C:/Ruby192/lib/ruby/gems/1.9.1/gems/rspec-core-2.1.0/lib/rspec/core
> /runner.rb:46:in `run'
>        from
> C:/Ruby192/lib/ruby/gems/1.9.1/gems/rspec-core-2.1.0/lib/rspec/core
> /runner.rb:10:in `block in autorun'
> --------
> 
> Anyone know what is wrong?  What am I missing?  Sorry if this is a
> "newb" question, as I'm still fairly new at Ruby and its various gems.
> 
> Thanks,
> James

rspec-2 does not interoperate with the test/unit runner anymore, so spec/test/unit was removed.

What is it you're trying to do?


More information about the rspec-users mailing list