[rspec-users] Un-recognised routes that do exist, using namespaces & subdomain checking

DEfusion david.spurr at gmail.com
Wed Nov 11 06:12:58 EST 2009


Hi David,

Yeah I had used the new style in the past and got the same issue, I
just accidentally reverted to the old style.

Anyway changing to the new style using route_to as suggested doesn't
resolve the issue, the same 2 routes give the same error, but the
telling thing is the failure message shows that the subdomain wasn't
passed, or at least received by the routing:

ActionController::RoutingError in 'Foo::MonkeysController should
route'
No route matches "/monkeys/1" with
{:port=>80, :method=>:get, :host_with_port=>"test.host", :subdomain=>nil, :domain=>"test.host", :host=>"test.host"}
If you're expecting this failure, we suggest { :get => "/monkeys/
1" }.should_not be_routable

Even if I specifically set @request.host = 'foo.some.com' before the
test it still errors saying host_with_port=>'test.host'

-D

On Nov 11, 12:54 am, David Chelimsky <dchelim... at gmail.com> wrote:
> On Tue, Nov 10, 2009 at 4:10 PM, DEfusion <david.sp... at gmail.com> wrote:
> > Removing the :sub domain conditions from the namespace does fix the
> > issue, and moving the sub domain conditions to the individual route
> > definitions causes them all to fail.
>
> > On Nov 10, 11:59 pm, DEfusion <david.sp... at gmail.com> wrote:
> > > Okay I've managed to re-create my original problem by trying to use
> > > params_from to verify the routing (which was another area I was
> > > experiencing problems with before).
>
> > > Note each one of the routes I'm defining here all return fine in the
> > > browser, they hit the appropriate controller and run the show action,
> > > however as you can see by the comments 2 of the specs fail to find the
> > > routes defined.
>
> > >http://gist.github.com/231408
>
> Can you try using route_to instead of params_from().should ==?
>
> Seehttp://github.com/dchelimsky/rspec-rails/blob/master/Upgrade.rdoc
>
> Let me know if that works better.
>
> David
>
>
>
> > > -D
>
> > > On Nov 10, 11:25 pm, DEfusion <david.sp... at gmail.com> wrote:
>
> > > > Now that is weird. I tried to make an isolated example for you and
> > > > that worked fine. So I put un-commented my spec bit by bit and it
> > > > works fine.
>
> > > > I'm sure I've had this problem before. If I do re-create it I'll post
> > > > more details here.
>
> > > > =D
>
> > > > On Nov 10, 10:48 pm, David Chelimsky <dchelim... at gmail.com> wrote:
>
> > > > > On Tue, Nov 10, 2009 at 2:25 PM, DEfusion <david.sp... at gmail.com>
> > wrote:
> > > > > > I'm getting really cheesed off with RSpec not matching some of my
> > > > > > routes when controller testing when I have subdomain checking
> > > > > > (courtesy of subdomain-fu) on namespaces. These routes appear in
> > the
> > > > > > rake routes output, and work fine via HTTP requests .
>
> > > > > > The really annoying thing is it's working fine for routes that
> > aren't
> > > > > > at the root of the namespace.
>
> > > > > > E.g.  say I have
>
> > > > > > map.namespace :foo, :path_prefix => '', :conditions => { :subdomain
> > =>
> > > > > > 'foo' } do |foo|
>
> > > > > >    foo.bars, :controller => 'bars', :only => [:show] do |bar|
> > > > > >        bar.resources some_things ....
> > > > > >    end
>
> > > > > >    foo.resources :monkeys
> > > > > > end
>
> > > > > > My specs for bars/some_things all resolve the routes fine (e.g.
> > doing
> > > > > > get :index etc.)
>
> > > > > > Any spec that tries to hit monkeys/ give me a no route matches even
> > > > > > though these routes exist
>
> > > > > >    No route matches {:controller=>"foo/monkeys", :action=>"update"}
>
> > > > > > I've tried setting both @request.host and request.host to
> > > > > > foo.test.host but that doesn't make a blind bit of difference.
>
> > > > > > Maybe RSpec is doing something different with the request, as if I
> > > > > > monkey patch the routing with the following I never get the dumps
> > when
> > > > > > using RSpec even though both these are called pretty early on in
> > route
> > > > > > recognition.
>
> > > > > > module Foo
>
> > > > > >  module RouteSetExtensions
> > > > > >    def self.included(base)
> > > > > >      base.alias_method_chain :extract_request_environment, :debug
> > > > > >      base.alias_method_chain :recognize_path, :debug
> > > > > >    end
>
> > > > > >    def recognize_path_with_debug(path, environment={})
> > > > > >      puts path
> > > > > >      puts environment.to_yaml
> > > > > >      recognize_path_without_debug(path, environment)
> > > > > >    end
>
> > > > > >    def extract_request_environment_with_debug(request)
> > > > > >      env = extract_request_environment_without_debug(request)
> > > > > >      puts env.to_yaml
> > > > > >      env
> > > > > >    end
> > > > > >  end
>
> > > > > > end
>
> > > > > > ActionController::Routing::RouteSet.send :include,
> > > > > > Foo::RouteSetExtensions
>
> > > > > > So as you can probably tell, I'm out of ideas so I wondered if
> > anyone
> > > > > > had any thoughts.
>
> > > > > Please post the failing spec and the exact failure message.
>
> > > > > Thx,
> > > > > David
>
> > > > > _______________________________________________
> > > > > rspec-users mailing list
> > > > > rspec-us... at rubyforge.orghttp://
> > rubyforge.org/mailman/listinfo/rspec-users
>
> > > > _______________________________________________
> > > > rspec-users mailing list
> > > > rspec-us... at rubyforge.orghttp://
> > rubyforge.org/mailman/listinfo/rspec-users
>
> > > _______________________________________________
> > > rspec-users mailing list
> > > rspec-us... at rubyforge.orghttp://
> > rubyforge.org/mailman/listinfo/rspec-users
> > _______________________________________________
> > rspec-users mailing list
> > rspec-us... at rubyforge.org
> >http://rubyforge.org/mailman/listinfo/rspec-users
>
>
>
> _______________________________________________
> rspec-users mailing list
> rspec-us... at rubyforge.orghttp://rubyforge.org/mailman/listinfo/rspec-users


More information about the rspec-users mailing list