[rspec-users] Problem with RSpec and Cucumber

A. Kueken akueken at googlemail.com
Thu May 14 11:03:07 EDT 2009


Hello everybody,

I have a problem get cucumber running properly. Runnink jruby -S rake
features ends with:

/Users/alexander/lib/jruby/bin/jruby -I "/Users/alexander/lib/
jruby-1.3.0RC1/lib/ruby/gems/1.8/gems/cucumber-0.3.3/lib:lib" "/Users/
alexander/lib/jruby-1.3.0RC1/lib/ruby/gems/1.8/gems/cucumber-0.3.3/bin/
cucumber" --format pretty --langauge de --require features/
step_definitions/clients_steps.rb --require features/step_definitions/
webrat_steps.rb --require features/support/env.rb --require features/
support/paths.rb features/manage_clients.feature
rake aborted!
Command failed with status (1): [/Users/alexander/lib/jruby/bin/jruby -
I "/...]
(See full trace by running task with --trace)

jruby -S cucumber features does not work either:

JRuby limited openssl loaded. gem install jruby-openssl for full
support.
http://wiki.jruby.org/wiki/JRuby_Builtin_OpenSSL
/Users/alexander/lib/jruby-1.3.0RC1/lib/ruby/gems/1.8/gems/
activesupport-2.3.2/lib/active_support/dependencies.rb:443:in
`load_missing_constant': uninitialized constant
Spec::Expectations::Differs::Default (NameError)
	from /Users/alexander/lib/jruby-1.3.0RC1/lib/ruby/gems/1.8/gems/
activesupport-2.3.2/lib/active_support/dependencies.rb:80:in
`const_missing_with_dependencies'
	from /Users/alexander/lib/jruby-1.3.0RC1/lib/ruby/gems/1.8/gems/
cucumber-0.3.3/bin/../lib/cucumber/cli/main.rb:101:in `enable_diffing'
	from /Users/alexander/lib/jruby-1.3.0RC1/lib/ruby/gems/1.8/gems/
cucumber-0.3.3/bin/../lib/cucumber/cli/main.rb:35:in `execute!'
	from /Users/alexander/lib/jruby-1.3.0RC1/lib/ruby/gems/1.8/gems/
cucumber-0.3.3/bin/../lib/cucumber/cli/main.rb:20:in `execute'
	from /Users/alexander/lib/jruby-1.3.0RC1/lib/ruby/gems/1.8/gems/
cucumber-0.3.3/bin/cucumber:6
	from /Users/alexander/lib/jruby-1.3.0RC1/lib/ruby/gems/1.8/gems/
cucumber-0.3.3/bin/cucumber:19:in `load'
	from /Users/alexander/lib/jruby/bin/cucumber:19

I am using JRuby 1.3RC1 but with 1.2 there is the same problem.
Following gems are installed:

actionmailer (2.3.2)
actionpack (2.3.2)
activerecord (2.3.2)
activerecord-jdbc-adapter (0.9.1)
activerecord-jdbcmysql-adapter (0.9.1)
activeresource (2.3.2)
activesupport (2.3.2)
builder (2.1.2)
ci_reporter (1.6.0)
cucumber (0.3.3)
diff-lcs (1.1.2)
faker (0.3.1)
gem_plugin (0.2.3)
hpricot (0.6.164)
jdbc-mysql (5.0.4)
mongrel (1.1.5)
nokogiri (1.2.3)
polyglot (0.2.5)
rack (1.0.0)
rails (2.3.2)
rake (0.8.4)
rspec (1.2.6)
rspec-rails (1.2.6)
rubyist-aasm (2.0.5)
sources (0.0.1)
term-ansicolor (1.0.3)
thoughtbot-factory_girl (1.2.1)
treetop (1.2.5)
webrat (0.4.4)

The application is a Rails 2.3 application ported from 2.2

Any ideas?



More information about the rspec-users mailing list