[rspec-users] Autospec Infinite Loop ??

Bart Zonneveld zuperinfinite at gmail.com
Mon Jun 15 08:18:33 EDT 2009


On Jun 13, 2009, at 11:19 PM, Alexandre Da Silva wrote:

> David Chelimsky wrote:
>> On Fri, Jun 12, 2009 at 6:42 AM, Alexandre Da
>> Silva<lists at ruby-forum.com> wrote:
>>> rails blogapp
>>> cd blogapp
>>> script/generate rspec
>>> script/generate rspec_scaffold posts title:string body:text
>>> rake db:migrate
>>> autospec
>>
>> I just copied this all into a shell and the specs ran only once and
>> stopped, as expected.
>>
>> rspec-1.2.6
>> rspec-rails-1.2.6
>> ZenTest-4.1.1
>> Mac OS 10.5.7
>> ruby 1.8.6 (2008-08-11 patchlevel 287) [universal-darwin9.0]
>>
>> Anything different in your environment?
>>
>> Also, I tried this with and without some autotest exceptions set up  
>> in
>> my ~/.autotest file, and it worked correctly in either case.
>
> gems are the same... but I have a lot of other gems. I tested removing
> all gems and reinstaling one by one... after all gems installed  
> (except
> remarkable gem) the test above ran as expected.
>
> After some inspects I found in different projects two possible sources
> of the problem.
>
> Source one: remarkable gem
> if you use remarkable, try do uninstall that gem and test if the  
> testes
> continue looping
>
> Source two: localized_dates plugin
> if you use this plugin try removing it and run the tests again. I mean
> that localized_dates plugin is not needed in rails 2.3.3 anymore.

I don't have these plugins or gems, but I found out that downgrading  
ZenTest to version 4.0.0 solved the problem.

HTH,
bartz



More information about the rspec-users mailing list