[rspec-users] spec_server requiring absolute paths (and autotest breaking)

David Chelimsky dchelimsky at gmail.com
Tue Feb 19 10:57:25 EST 2008


On Feb 19, 2008 10:42 AM, Jarkko Laine <jarkko at jlaine.net> wrote:
> rspec and rspec_on_rails rev 3316, ZenTest 3.9.1
>
> When run through spec_server, running spec fails if the spec file is
> not specified with an absolute path:
>
> Probutanol:koulutusweb jarkko$ script/spec --options spec/spec.opts
> `pwd`/spec/models/address_spec.rb
> ......
>
> Finished in 0.166251 seconds
>
> 6 examples, 0 failures
> Probutanol:koulutusweb jarkko$ script/spec --options spec/spec.opts
> spec/models/address_spec.rb
> (druby://localhost:8989) ./../vendor/plugins/rspec/lib/spec/runner/
> options.rb:197:in `files_to_load': File or directory not found: spec/
> models/address_spec.rb (RuntimeError)
>         from (druby://localhost:8989) ./../vendor/plugins/rspec/lib/spec/
> runner/options.rb:189:in `each'
>         from (druby://localhost:8989) ./../vendor/plugins/rspec/lib/spec/
> runner/options.rb:189:in `files_to_load'
>
>
> In the same way, autotest fails with spec_server:
>
> Probutanol:koulutusweb jarkko$ autotest
> loading autotest/rails_rspec
> /System/Library/Frameworks/Ruby.framework/Versions/1.8/usr/bin/ruby -S
> script/spec -O spec/spec.opts  spec/controllers/
> activations_controller_spec.rb spec/helpers/clients_helper_spec.rb
> [a bunch of files omitted]
> spec/models/enrollment_notifier_spec.rb spec/views/clients/
> email_form.html.erb_spec.rb
> (druby://localhost:8989) ./../vendor/plugins/rspec/lib/spec/runner/
> options.rb:5:in `mtime': Not a directory - spec/models/address_spec.rb
> (Errno::ENOTDIR)
>         from (druby://localhost:8989) ./../vendor/plugins/rspec/lib/spec/
> runner/options.rb:5
>         from (druby://localhost:8989) ./../vendor/plugins/rspec/lib/spec/
> runner/options.rb:251:in `sort'
>         from (druby://localhost:8989) ./../vendor/plugins/rspec/lib/spec/
> runner/options.rb:251:in `sorted_files'
>
>
> Any ideas why spec_server has lost its marbles? Without the --drb
> option autotest runs fine.

Did this just start happening for you? If so, it could be the patch I
applied in r3310. Would you mind checking out 3309 and seeing if you
still have this problem?

>
> Cheers,
> //jarkko
>
> --
> Jarkko Laine
> http://jlaine.net
> http://dotherightthing.com
> http://www.railsecommerce.com
> http://odesign.fi
>
>
>
> _______________________________________________
> rspec-users mailing list
> rspec-users at rubyforge.org
> http://rubyforge.org/mailman/listinfo/rspec-users
>


More information about the rspec-users mailing list