[rspec-users] Newbie : how to require to lib from spec under autotest?

David Chelimsky dchelimsky at gmail.com
Sat Apr 5 00:38:23 EDT 2008


On Apr 5, 2008, at 12:28 AM, "Peter Fitzgibbons" <peter.fitzgibbons at gmail.com 
 > wrote:

> Hello all,
>
> I have the RSpec sample in ./rspec_bowling, with...
> ./rspec_bowling/lib/bowling.rb
> ./rspec_bowling/spec/spec.opts
> ./rspec_bowling/spec/bowling_spec.rb
>
> when I autotest, I get this:
> $autotest
> loading autotest/rspec
> /usr/local/bin/ruby -S /usr/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/rspec-1.1.3/ 
> bin/spec -O spec/spec.opts  spec/spec_helper.rb spec/bowling_spec.rb
> F
>
> 1)
> ArgumentError in 'Bowling should score 0 for gutter game'
> wrong number of arguments (1 for 0)
> [..snip..]

This is the error - no path problem. There is a method expecting no  
arguments that is being called with one.

HTH,
David



>
> Finished in 0.254 seconds
>
> 1 example, 1 failure
> /usr/local/bin/ruby -S /usr/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/rspec-1.1.3/ 
> bin/spec -O spec/spec.opts  spec/bowling_spec.rb
> ./spec/bowling_spec.rb:3:in `require': no such file to load --  
> bowling (LoadError)
>         from ./spec/bowling_spec.rb:3
>
> My RUBYPATH = ../lib:./lib:$PATH, which caused autotest to load the  
> 1st run correctly.
>
> Could someone help me understand how to correctly set the search  
> path for repeated loading under autotest ?
>
> Thanks!
>
>
> -- 
> Peter Fitzgibbons
> ------------------------------
> iPhone -- "IT"-ness.
> href=http://www.macdailynews.com/index.php/weblog/comments/apples_iphone_could_become_iconic_it_object
> ------------------------------
> _______________________________________________
> rspec-users mailing list
> rspec-users at rubyforge.org
> http://rubyforge.org/mailman/listinfo/rspec-users
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://rubyforge.org/pipermail/rspec-users/attachments/20080405/893beee1/attachment.html 


More information about the rspec-users mailing list