[rspec-users] Strange mock_model behaviour with ActiveResource model

Bryan Ray bryansray at gmail.com
Fri Oct 12 20:01:41 EDT 2007

Can you post your entire:

it "should assign the found fa_codes for the view" block? as well as 
your fa_code controller? perhaps pastie it and link.

That appears to be the spec failing.

James Hughes wrote:
> Hi,
> I have two models in an app that inherit from ActiveResource::Base.
> The scaffold controller tests for one of the models works fine, but
> the other one dies when calling mock_model in the "handling GET
> /fa_codes" spec:
> Specifically, the call to mock model here:
>  before do
>     @fa_code = mock_model(FaCode)
>     FaCode.stub!(:find).and_return([@fa_code])
>   end
> generates this failure:
> NameError in 'FaCodesController handling GET /fa_codes should assign
> the found fa_codes for the view'
> uninitialized constant Spec::Rails::Initializer
> (eval):11:in `class'
> /home/jhughes/dev/rj/gump_rewrite/vendor/plugins/rspec_on_rails/lib/spec/rails/dsl/behaviour/rails_example.rb:85:in
> `add_stubs'
> /home/jhughes/dev/rj/gump_rewrite/vendor/plugins/rspec_on_rails/lib/spec/rails/dsl/behaviour/rails_example.rb:73:in
> `mock_model'
> ./spec/controllers/fa_codes_controller_spec.rb:64:
> This is with edge rails, trunk rspec and rspec_on_rails. I might have
> pegged this as some Ares wierdness, but there are two models with the
> same setup, and only one dies like this.
> Any ideas?
> James
> _______________________________________________
> rspec-users mailing list
> rspec-users at rubyforge.org
> http://rubyforge.org/mailman/listinfo/rspec-users

More information about the rspec-users mailing list