[rspec-users] new to rspec, error running "rake rspec" on debian/etch

Dan Aronson dan at catolabs.org
Tue Nov 13 18:37:38 EST 2007


I have the latest version of rspec and rails-rspec installed.  I'm using 
the debian versions of ruby and rails.  On a new project after a 
generate an "rspec_model" and then try to run "rake spec", I get the 
following error:

dan at dan-server:~/projects/cw/registration$ rake spec

(in /home/dan/projects/cw/registration)

/home/dan/projects/cw/registration/vendor/plugins/rspec_on_rails/lib/spec/rails/extensions/action_controller/rescue.rb:19: undefined method `alias_method_chai\n' for \

ActionController::Rescue:Module (NoMethodError)

        from /usr/lib/ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:27:in `gem_original_require'

        from /usr/lib/ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:27:in `require'

        from /home/dan/projects/cw/registration/config/../vendor/rails/activerecord/lib/../../activesupport/lib/active_support/dependencies.rb:147:in `require\

'

        from /home/dan/projects/cw/registration/vendor/plugins/rspec_on_rails/lib/spec/rails/extensions.rb:6

        from /usr/lib/ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:27:in `gem_original_require'

        from /usr/lib/ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:27:in `require'

        from /home/dan/projects/cw/registration/config/../vendor/rails/activerecord/lib/../../activesupport/lib/active_support/dependencies.rb:147:in `require\

'

        from /home/dan/projects/cw/registration/config/../vendor/plugins/rspec_on_rails/lib/spec/rails.rb:17

         ... 22 levels...

        from /home/dan/projects/cw/registration/vendor/plugins/rspec/lib/spec/runner/option_parser.rb:155:in `parse'        from /home/dan/projects/cw/registration/vendor/plugins/rspec/lib/spec/runner/option_parser.rb:88:in `create_behaviour_runner'

        from /home/dan/projects/cw/registration/vendor/plugins/rspec/lib/spec/runner/command_line.rb:14:in `run'

        from /home/dan/projects/cw/registration/vendor/plugins/rspec/bin/spec:3rake aborted!

Command ruby -I"/home/dan/projects/cw/registration/vendor/plugins/rspec/lib" "/home/dan/projects/cw/registration/vendor/plugins/rspec/bin/spec" "spec/\

models/user_spec.rb" --options "/home/dan/projects/cw/registration/config/../spec/spec.opts" failed

(See full trace by running task with --trace)



Any suggestions on how to get around this?

--dan





More information about the rspec-users mailing list