[rspec-users] drbspec - "no server running"

aslak hellesoy aslak.hellesoy at gmail.com
Mon Feb 26 18:45:23 EST 2007


On 2/26/07, Scott Taylor <mailing_lists at railsnewbie.com> wrote:
>
> Here is how I reproduced it (with a new rails project):
>
> uninstall gem
> svn co svn://rubyforge.org/var/svn/rspec/tags/REL_0_8_0_RC1/gem
> gem install gem/rspec-0.8.0-RC1.gem
>
> create new rails project
> edit config/database.yml for sqlite3
>
> rake rails:freeze:edge
>
> ./script/plugin install svn://rubyforge.org/var/svn/rspec/trunk/rspec
> ./script/plugin install svn://rubyforge.org/var/svn/rspec/trunk/
> rspec_on_rails/vendor/plugins/rspec_on_rails
>
> ./script/generate rspec
> ./script/generate rspec_controller MyController
> rake db:migrate (notice that I have no tables in the database,
> although I don't think that it matters...)
> rake db:test:prepare
> ./script/rails_script/server
> spec --drb spec/controllers/my_controller_controller_spec.rb
>
> I've also created a screen cast of this, but my G4 is slow (the
> screencast is 6 minutes long)...so you might want to skip ahead of
> the downloading of edge rails, etc...
>
> http://railsnewbie.com/files/screencasts/rspec_on_rails-
> no_server_running2.mov
>
>
> I notice that if I delete all specify's and the corresponding spec's
> in the spec file, the error is no longer present.  Look at this
> screen cast (this one is only 1 minute):
>
> http://railsnewbie.com/files/screencasts/rspec_on_rails-
> no_server_running2_part2.mov
>
> Once again, my setup:
>
> rails edge,
> Mac OS X.4.8
> ruby 1.8.5 (2006-12-25 patchlevel 12) [powerpc-darwin8.8.0]
> RSpec-0.8.0 (r1497) - BDD for Ruby
>
>
> Let me know if I should open a bug report.
>

Please do, or we'll forget.

Aslak

>
> Best,
>
> Scott Taylor
>
>
>
> _______________________________________________
> rspec-users mailing list
> rspec-users at rubyforge.org
> http://rubyforge.org/mailman/listinfo/rspec-users
>


More information about the rspec-users mailing list