[rspec-users] Installation Trouble

Ben Greenberg mailing_lists at bengreenberg.net
Wed Dec 19 08:31:48 EST 2007


Hey all,

I'm new to BDD and rspec, but I am very intrigued.

I tried installing rspec and rspec_on_rails into my Rails app, but I am 
having some trouble.

I chose to install both as plugins, as the documentation suggests.  I 
checked out the CURRENT tag from svn, and copied the rspec and 
rspec_on_rails directories into my app's vendor/plugins directory.  Then 
I ran script/generate rspec, which created its files. Everything seemed 
ok, so I wrote up a little model spec, put it in spec/models, and ran 
rake spec.  I did put require "File.dirname(__FILE__) + 
'/../spec_helper.rb'" at the top of my spec file.

The message and call stack I get back is:

==
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.4.4/lib/active_support/dependencies.rb:266:in 
`load_missing_constant': uninitialized constant Spec::Rails (NameError)
       from 
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.4.4/lib/active_support/dependencies.rb:452:in 
`const_missing'
       from 
C:/src/Aptana/ir/vendor/plugins/rspec_on_rails/lib/spec/rails/extensions/spec/example/configuration.rb:14 

       from 
c:/ruby/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:27:in 
`gem_original_require'
       from 
c:/ruby/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:27:in `require'
       from 
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.4.4/lib/active_support/dependencies.rb:495:in 
`require'
       from 
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.4.4/lib/active_support/dependencies.rb:342:in 
`new_constants_in'
       from 
c:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-1.4.4/lib/active_support/dependencies.rb:495:in 
`require'
       from 
C:/src/Aptana/ir/vendor/plugins/rspec_on_rails/lib/spec/rails/extensions.rb:5 

        ... 18 levels...
       from 
C:/src/Aptana/ir/vendor/plugins/rspec/lib/spec/runner/example_group_runner.rb:13:in 
`load_files'
       from 
C:/src/Aptana/ir/vendor/plugins/rspec/lib/spec/runner/options.rb:83:in 
`run_examples'
       from 
C:/src/Aptana/ir/vendor/plugins/rspec/lib/spec/runner/command_line.rb:19:in 
`run'
       from C:/src/Aptana/ir/vendor/plugins/rspec/bin/spec:3
rake aborted!
Command ruby -I"C:/src/Aptana/ir/vendor/plugins/rspec/lib" 
"C:/src/Aptana/ir/ven
dor/plugins/rspec/bin/spec" "spec/models/image_spec.rb" --options 
"C:/src/Aptana
/ir/config/../spec/spec.opts" failed
==

As you can see, I am running Windows.

Does anyone have any idea what I am doing wrong?

Thanks,
Ben

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://rubyforge.org/pipermail/rspec-users/attachments/20071219/67815598/attachment.html 


More information about the rspec-users mailing list