[Rake-devel] rake test failures for beta gem

Daniel Berger djberge at qwest.com
Tue May 3 14:31:13 EDT 2005


Jim Weirich wrote:

<snip>

 > I've incorporated the patches on this list and committed them to the 
Rake CVS.
 > I also made a beta version 0.5.4.1 available at
 > http://onestepback.org/betagems if you want to try it out.  Let me 
know if I
 > missed anything (there was a lot of traffic today).

I installed the beta gem, went to the test directory and ran "rake test" 
(as root).  Here was the result:

 >rake test
(in /usr/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.5.4.1)
mkdir -p testdata
Loaded suite 
/usr/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.5.4.1/lib/rake/rake_test_loader
Started
.........................................................E..F.......E...............................
Finished in 4.663194 seconds.

   1) Error:
test_sh(TestFileUtils):
RuntimeError: Command failed with status (127): [test/shellcommand.rb]
     ./lib/rake.rb:484:in `sh'
     ./lib/rake.rb:483:in `call'
     ./lib/rake.rb:491:in `sh'
     ./lib/rake.rb:562:in `sh'
     ./lib/rake.rb:557:in `sh'
     ./test/testfileutils.rb:56:in `test_sh'
     ./test/testfileutils.rb:56:in `verbose'
     ./test/testfileutils.rb:56:in `test_sh'

   2) Failure:
test_sh_special_handling(TestFileUtils)
     [./test/testfileutils.rb:81:in `test_sh_special_handling'
      ./test/testfileutils.rb:80:in `call'
      ./lib/rake.rb:491:in `sh'
      ./lib/rake.rb:562:in `sh'
      ./lib/rake.rb:557:in `sh'
      ./test/testfileutils.rb:80:in `test_sh_special_handling'
      ./test/testfileutils.rb:79:in `verbose'
      ./test/testfileutils.rb:79:in `test_sh_special_handling']:
<false> is not true.

   3) Error:
test_create(TestMakefileLoader):
Errno::ENOENT: No such file or directory - test/data/sample.mf
     ./lib/rake/loaders/makefile.rb:11:in `initialize'
     ./lib/rake/loaders/makefile.rb:11:in `open'
     ./lib/rake/loaders/makefile.rb:11:in `load'
     ./test/test_makefile_loader.rb:11:in `test_create'

100 tests, 329 assertions, 1 failures, 2 errors
rake aborted!
Command failed with status (1): [ruby -Ilib -w 
"/usr/local/lib/ruby/gems/1....]

This is Ruby 1.8.2 on Solaris 10 (on a bash shell, if that matters).

Regards,

Dan


More information about the Rake-devel mailing list