[Mongrel] Mongrel service keeps re-starting ruby

Jonathan Rochkind rochkind at jhu.edu
Thu Jun 25 10:04:21 EDT 2009


Are you using Rails 2.2?  

The latest version of mongrel available by gem is broken with --prefix 
and Rails 2.2.  I'd still expect it to simply report an error instead of 
consuming all CPU, so that's odd (but I've never developed Rails on 
Windows before either).

But if you are using Rails 2.2 that could still be it, since I too have 
discovered that you can't use --prefix  with a Rails 2.2 app, without 
either patching mongrel or patching your rails app. (I find patching the 
Rails app to be easier and less scary, and can tell you how I've done it 
if this is indeed your issue).

I do think it's a big odd that Rails 2.2 has been out for so long, but 
mongrel hasn't released a gem that's compatible with it, or warned 
people on the project page that there's a problem, or what have you.  
Makes me kind of worried that there aren't very many (any?) people on 
the mongrel development team, and one shouldn't count on future versions.

Jonathan

Michael Pliskin wrote:
> Dear Luis,
>
> Thanks a lot for replying, I followed your advice and it revealed the problem: it was the --prefix switch that caused it. When I start it like
> E:\RailsApps\3vi>mongrel_rails start -e development -p 3001 -a 127.0.0.1 -l "e:/RailsApps/3vi/log/1.log" -P "e:/RailsApps/3vi/log/mongrel.pid" -t 0 -r "public" -n 1024 --prefix "/labelyzer"
> I am given a ton of errors:
> ** Starting Mongrel listening at 127.0.0.1:3001
> ** Starting Rails with development environment...
> ** Mounting Rails at /labelyzer...
> D:/Ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-2.3.2/lib/active_support/dependencies.rb:440:in `load_missing_constant': uninitialized constant ActionController::AbstractRequest (NameError)
>         from D:/Ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-2.3.2/lib/active_support/dependencies.rb:80:in `const_missing'
>         from D:/Ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/mongrel-1.1.5-x86-mswin32-60/bin/../lib/mongrel/rails.rb:151:in `rails'
>         from D:/Ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/mongrel-1.1.5-x86-mswin32-60/bin/mongrel_rails:113:in `cloaker_'
>         from D:/Ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/mongrel-1.1.5-x86-mswin32-60/bin/../lib/mongrel/configurator.rb:149:in `call'
>         from D:/Ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/mongrel-1.1.5-x86-mswin32-60/bin/../lib/mongrel/configurator.rb:149:in `listener'
>         from D:/Ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/mongrel-1.1.5-x86-mswin32-60/bin/mongrel_rails:99:in `cloaker_'
>         from D:/Ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/mongrel-1.1.5-x86-mswin32-60/bin/../lib/mongrel/configurator.rb:50:in `call'
>         from D:/Ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/mongrel-1.1.5-x86-mswin32-60/bin/../lib/mongrel/configurator.rb:50:in `initialize'
>         from D:/Ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/mongrel-1.1.5-x86-mswin32-60/bin/mongrel_rails:84:in `new'
>         from D:/Ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/mongrel-1.1.5-x86-mswin32-60/bin/mongrel_rails:84:in `run'
>         from D:/Ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/mongrel-1.1.5-x86-mswin32-60/bin/../lib/mongrel/command.rb:212:in `run'
>         from D:/Ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/mongrel-1.1.5-x86-mswin32-60/bin/mongrel_rails:281
>         from D:/Ruby/bin/mongrel_rails:19:in `load'
>         from D:/Ruby/bin/mongrel_rails:19
>
> And if I skip --prefix, it's all fine. Any ideas?
>
> Thanks in advance,
>  Mike
>
> -----Original Message-----
> From: mongrel-users-bounces at rubyforge.org [mailto:mongrel-users-bounces at rubyforge.org] On Behalf Of Luis Lavena
> Sent: Thursday, June 25, 2009 4:20 PM
> To: mongrel-users at rubyforge.org
> Subject: Re: [Mongrel] Mongrel service keeps re-starting ruby
>
> On Thu, Jun 25, 2009 at 2:07 AM, Michael Pliskin<mike at comapping.com> wrote:
>   
>> Hi all,
>>
>>
>>
>> Some disclaimer first: I am a complete newbie in mongrel and this list, so
>> please forgive me if I say something weird. I have a problem, I've googled
>> for a solution for quite a while and failed so far, so decided to ask here.
>>
>>
>>
>> I am trying to set up my Rails application on Windows according to this
>> manual:
>> http://nlakkakula.wordpress.com/2008/11/24/10-steps-for-deploying-your-ruby-on-rails-application-on-a-windows-server-2008-apache-mongrel-cluster/
>> . Everything is ok however when I completed all the steps, Apache complains
>> that it cannot contact proxy - meaning there is something wrong with
>> mongrel. I digged further and found mongrel keeping re-starting the ruby
>> process. If I look into a task manager, the picture is like:
>>
>> -          A ruby.exe process is started
>>
>> -          It eats 100% CPU for 5 seconds
>>
>> -          It also eats about 25MB RAM
>>
>> -          It dies then
>>
>> And the process repeats forever. It looks like there is some error happening
>> but I don't know any way to capture it.
>>
>>
>>
>> My OS is Win2k Advanced Server SP4. Any ideas?
>>
>>
>>
>> Thanks,
>>
>>   Mike Pliskin
>>
>>     
>
> That behavior is normal with mongrel_service. has been implemented in
> a way that the ruby process automatically restart in case of a
> failure, which is seems is happening in the background.
>
> To debug this, please start mongrel standalone:
>
> cd my_app
> mongrel_rails start
>
> Doing that, you should see, on the console, what is happening.
>
> Please paste the results on your reply so I can help you out.
>
> Cheers,
> --
> Luis Lavena
> AREA 17
> -
> Perfection in design is achieved not when there is nothing more to add,
> but rather when there is nothing more to take away.
> Antoine de Saint-Exupéry
> _______________________________________________
> Mongrel-users mailing list
> Mongrel-users at rubyforge.org
> http://rubyforge.org/mailman/listinfo/mongrel-users
> _______________________________________________
> Mongrel-users mailing list
> Mongrel-users at rubyforge.org
> http://rubyforge.org/mailman/listinfo/mongrel-users
>
>   


More information about the Mongrel-users mailing list