[Mongrel] mongrel_service on Win2003

Luis Lavena luislavena at gmail.com
Mon Jul 27 12:11:40 EDT 2009

On Mon, Jul 27, 2009 at 11:38 AM, Darren Syzling<dsyzling at gmail.com> wrote:
> I'm trying to run mongrel_service for a small rails app under Win
> 2003. I have installed the service and can run with the default local
> system account fine. However once I change the account to a new custom
> service account I cannot start the service. Nothing is being logged,
> in the event log or any of the mongrel logs. The -B switch doesn't
> create any debug logs.
> I know this is going to be a Windows permission that hasn't been
> granted it's just how to track it down?
> What does work:
> - local system
> - Log in as my admin account, use runas to run a command prompt as my
> new service user - then copy the mongrel_service path/paramters from
> the registry and run as is (modified as mongrel_rails) - this works
> fine. Initially I had a warning about the ./log directory but once
> granted full control all seems fine.
> - The service account is marked with run as service, ./log and ./tmp
> have been updated to allow full control for the service account, the
> account is also a member of the users group (which inherits some
> default file system ACLs). Note some of these I would not normally do
> for a least priv account but just to document what I've tried.
> - Adding administrators group to the service account - of course seems
> to clear the problem.
> Anything else I can check?

Check mongrel_service.log inside ruby/bin folder.

With the information stored there I would be able to help you better.

Luis Lavena
Perfection in design is achieved not when there is nothing more to add,
but rather when there is nothing more to take away.
Antoine de Saint-Exupéry

More information about the Mongrel-users mailing list