[Mongrel] mongrel_service on Win2003

Darren Syzling dsyzling at gmail.com
Mon Jul 27 10:38:20 EDT 2009


I'm trying to run mongrel_service for a small rails app under Win
2003. I have installed the service and can run with the default local
system account fine. However once I change the account to a new custom
service account I cannot start the service. Nothing is being logged,
in the event log or any of the mongrel logs. The -B switch doesn't
create any debug logs.

I know this is going to be a Windows permission that hasn't been
granted it's just how to track it down?

What does work:
- local system
- Log in as my admin account, use runas to run a command prompt as my
new service user - then copy the mongrel_service path/paramters from
the registry and run as is (modified as mongrel_rails) - this works
fine. Initially I had a warning about the ./log directory but once
granted full control all seems fine.
- The service account is marked with run as service, ./log and ./tmp
have been updated to allow full control for the service account, the
account is also a member of the users group (which inherits some
default file system ACLs). Note some of these I would not normally do
for a least priv account but just to document what I've tried.
- Adding administrators group to the service account - of course seems
to clear the problem.

Anything else I can check?

Ruby version is 1.8.6 patch level 111 on Win32
Mongrel service 0.3.4


More information about the Mongrel-users mailing list