[Mongrel] mongrel startup fails now: already initialized constant

Kirk Schafer lists at ruby-forum.com
Tue Apr 29 03:12:12 EDT 2008


Sj Seo wrote:
> Stephen Bannasch wrote:
>> I updated to ruby 1.8.6p111 last night and updated some gems and now
>> mongrel doesn't work:
>>
>> <snip> (group doesn't allow long quotes)
>>
>> $ cd test5
>> $ script/server
>> => Booting Mongrel (use 'script/server webrick' to force WEBrick)
>> => Rails application starting on http://0.0.0.0:3000
>> => Call with -d to detach
>> => Ctrl-C to shutdown server
>> ** Starting Mongrel listening at 0.0.0.0:3000
>> ** Starting Rails with development environment...
>> ** Rails loaded.
>> ** Loading any Rails specific GemPlugins
>> Exiting
>> /usr/local/lib/ruby/gems/1.8/gems/rails-1.2.5/lib/commands/servers/mongrel.rb:15:
>> warning: already initialized constant OPTIONS
>>
>> <snip> 
> 
> ----------------
> 
>  I had a similar issue, but now I have resolved it.
> After I've installed some rails plugins on window xp,
> mongrel server didn't work.
> 
> As I ran the rake task, 'rake rails:update',
> web server has worked.
> 
> ## change to the root of rails project
> $ cd test5
> 
> ## check the rake tasks
> $ test5> rake --tasks
> 
> ## run the 'rails:update' task
> $ test5> rake rails:update
> 
> If you have installed the ruby 1.8.6 from souce package,
> maybe you must be re-install all the gem plugins(rails, rake, mysql, 
> ...).
> 
> ref.
> - 
> http://scoop.cheerfactory.co.uk/2007/11/02/upgrading-ruby-on-ubuntu-dapper/
> - 
> http://wiki.ajaxstart.com/usemodj/browse.screen?Ruby_1.8.6_Source_Install

---------------------------
I realize this is an old post, so apologize for bumping it if that's
what occurs. I encountered the same issue on a new Gentoo box after a
"darcs get", whereby script/server started WEBrick but then out popped
Mongrel..and then the error "warning: already initialized constant
OPTIONS."

This made no sense to me, and I landed here. The suggestion to run the
rake tasks had no effect, but a mongrel_rails start did report a
different error:
/usr/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:27:in
`gem_original_require': no such file to load -- tzinfo
(MissingSourceFile)

Subsequently, only a single "gem install tzinfo" (your circumstances may
vary) was required to allow both "script/server" and "mongrel_rails
start" to function normally. So, an FYI for the community at large.
-- 
Posted via http://www.ruby-forum.com/.


More information about the Mongrel-users mailing list