[Mongrel] Problems with mongrel on NetBSD

Michael Graff skan.gryphon at gmail.com
Mon Oct 29 20:09:34 EDT 2007


That doesn't look like it's related.  The snippit you sent is specific
to FreeBSD, in that it is asking the kernel to do additional
filtering.  To me, this is an optimization.

--Michael


On 10/29/07, Evan Weaver <evan at cloudbur.st> wrote:
> For now, revert to Mongrel 1.0.1, and see if that works ok. There's an
> IP filter in 1.0.2+ which has some problem on FreeBSD. It's this code:
>
>       when /freebsd(([1-4]\..{1,2})|5\.[0-4])/
>         # Do nothing, just closing a bug when freebsd <= 5.4
>       when /freebsd/
>         # Use the HTTP accept filter if available.
>         # The struct made by pack() is defined in
> /usr/include/sys/socket.h as accept_filter_arg
>         unless `/sbin/sysctl -nq net.inet.accf.http`.empty?
>           $tcp_defer_accept_opts = [Socket::SOL_SOCKET,
> Socket::SO_ACCEPTFILTER, ['httpready', nil].pack('a16a240')]
>         end
>
> Maybe you can suggest how to fix it?
>
> Evan
>
> On Oct 29, 2007 6:17 PM, Michael Graff <skan.gryphon at gmail.com> wrote:
> > I seem to have a (recent) problem with mongrel on NetBSD.  I'm running
> > a development release of NetBSD (called NetBSD-current 4.99.34).
> >
> > When I start mongrel, it listens on the IPv6 wildcard address, but not
> > on the IPv4 wildcard:
> >
> > => Booting Mongrel (use 'script/server webrick' to force WEBrick)
> > => Rails application starting on http://0.0.0.0:3000
> > => Call with -d to detach
> > => Ctrl-C to shutdown server
> > ** Starting Mongrel listening at :3000
> > ** Starting Rails with development environment...
> > ** Rails loaded.
> > ** Loading any Rails specific GemPlugins
> > ** Signals ready.  TERM => stop.  USR2 => restart.  INT => stop (no restart).
> > ** Rails signals registered.  HUP => reload (without restart).  It
> > might not work well.
> > ** Mongrel available at 0.0.0.0:3000
> > ** Use CTRL-C to stop.
> >
> >
> > speedy# telnet -4 not.flame.org 3000
> > Trying 68.97.48.147...
> > telnet: Unable to connect to remote host: Connection refused
> >
> >
> > speedy# telnet not.flame.org 3000
> > Trying 2001:4f8:fff9::1...
> > Connected to not.flame.org.
> > Escape character is '^]'.
> > ^]
> >
> > This is a fairly new problem.  Any ideas on what to fix?
> >
> > --Michael
> > _______________________________________________
> > Mongrel-users mailing list
> > Mongrel-users at rubyforge.org
> > http://rubyforge.org/mailman/listinfo/mongrel-users
> >
>
>
>
> --
> Evan Weaver
> Cloudburst, LLC
> _______________________________________________
> Mongrel-users mailing list
> Mongrel-users at rubyforge.org
> http://rubyforge.org/mailman/listinfo/mongrel-users
>


More information about the Mongrel-users mailing list