[Mongrel] mongrel not finding correct ruby path

Barun Singh barunio at gmail.com
Fri Nov 9 01:21:03 EST 2007


Forgot to reply back earlier, but I hadn't installed rubygems in the new
ruby installation.  I forgot that I would need to do so.  Thank you both for
the quick responses!


On Nov 5, 2007 9:29 AM, Vishnu Gopal <g.vishnu at gmail.com> wrote:

> You can point GEM_HOME to your old rubygems folder and it should work.
>
> Vish
>
>
> On 11/5/07, Greg Clarke <gregbclarke at gmail.com > wrote:
> >
> > Have you installed rubygems in your new ruby installation?
> >
> > See here, http://www.rubyonrails.org/down, where the first step after
> > installing ruby is to install rubygems.
> >
> > This is where rubygems sits in my 1.8.6 ruby install:
> > /usr/local/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems
> >
> > So, maybe you need to check your $PATH, check ruby -v , then install
> > rubygems.
> >
> >
> > GC
> >
> >
> >
> > On 11/5/07, Barun Singh <barunio at gmail.com> wrote:
> > > hello all,
> > >
> > > i have been trying to figure this out for the last few hours, and
> > after
> > > seemingly exhausting all the google search results, i figured i would
> > try
> > > this mailing list...
> > >
> > > i just updated the ruby version on my ubuntu dapper drake box to the
> > most
> > > recent version.  i installed it into /usr/local/bin
> > > problematically, the previous installation was in /usr/bin
> > > mongrel still complains that:
> > > "Ruby version is not up-to-date; loading cgi_multipart_eof_fix"
> > >
> > > from looking at /usr/bin/mongrel_rails, i can see that the first line
> > of the
> > > file is:
> > > #!/usr/bin/ruby1.8
> > > which is the old version of ruby (1.8.4)
> > > I tried changing the shebang to the correct path of
> > > #!/usr/local/bin/ruby
> > > but then it gave me an error that it couldn't find "rubygems"
> > >
> > > every other method i could think of to have it point to the right
> > place
> > > (such as moving the new ruby binary into the /usr/bin directory along
> > with
> > > the rdoc, ri, etc. files) all resulted in the same problem with
> > rubygems not
> > > being found.
> > >
> > > does anyone have any idea how i can get mongrel to see the correct,
> > updated
> > > version of ruby??
> > >
> > > thanks...
> > >
> > >
> > > _______________________________________________
> > > Mongrel-users mailing list
> > > Mongrel-users at rubyforge.org
> > > http://rubyforge.org/mailman/listinfo/mongrel-users
> > >
> > _______________________________________________
> > Mongrel-users mailing list
> > Mongrel-users at rubyforge.org
> > http://rubyforge.org/mailman/listinfo/mongrel-users
> >
>
>
> _______________________________________________
> Mongrel-users mailing list
> Mongrel-users at rubyforge.org
> http://rubyforge.org/mailman/listinfo/mongrel-users
>



-- 
http://barunsingh.com
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://rubyforge.org/pipermail/mongrel-users/attachments/20071109/840cd2a7/attachment.html 


More information about the Mongrel-users mailing list