[Mongrel] Mongrel on Vista as a service

Luis Lavena luislavena at gmail.com
Tue Mar 27 23:24:57 EDT 2007


On 3/28/07, kaushik.ghose <kaushik.ghose at gmail.com> wrote:
> Hi Everyone,
>
> I was hoping some one could help me out with an issue I'm having with
> mongrel on Vista.
>
> I have a ruby on rails application that runs fine with mongrel when I
> double click on it. Command window opens, server starts and works just fine.
>
> For the same application, after I install the service using
> mongrel_service, and I try to start it, it fails. Vista says that the
> service shutdown right after it started up.
>

Will be very helpful if you provide the logs (servicefb.log and
mongrel_service.log) both located into ruby\bin directory.

> I didn't have such problems on XP.
>

Its often an permission issue, often called as "LUA Bug"
(Low-privileged User Account Bug)
Local Service account must have access & permissions to the files and
folders of that project.

Also you could try simulating the service functionality using console command:

if you start mongrel_rails with these parameters:

mongrel_rails start -c "C:\Path\To\My\Application" -p 3000 -e production

You can start console like this:

mongrel_service console single -c "C:\Path\To\My\Application" -p 3000
-e production

And check if the application start properly.

Also perform the same task running a console with low-privileges
(posted a few weeks back on how to get it running with psexec, search
the list).

> Thanks
> -Kaushik
> _______________________________________________
> Mongrel-users mailing list
> Mongrel-users at rubyforge.org
> http://rubyforge.org/mailman/listinfo/mongrel-users
>


-- 
Luis Lavena
Multimedia systems
-
Leaders are made, they are not born. They are made by hard effort,
which is the price which all of us must pay to achieve any goal that
is worthwhile.
Vince Lombardi


More information about the Mongrel-users mailing list