[Mongrel] Mongrel Cluster init.d problems

Kyle Kochis kylekochis at gmail.com
Thu Nov 30 12:52:59 EST 2006


On 11/30/06, Jamie Orchard-Hays <jamie at dangosaur.us> wrote:
>
> Make sure the paths needed are available at boot. I had a similar
> problem on FreeBSD and was helped out by Andrew Bennett. Here's what
> he had to say:
>
> Hey Jamie,
>
> Yeah, I found that out after using my own script for a while.  It is
> caused by the way mongrel_cluster starts each of the mongrel servers.
> It actually calls the command line "mongrel_rails start ..." on each
> of the specified directories.  However, when FreeBSD starts up, the
> PATH hasn't been set correctly yet, so calling "mongrel_rails" results
> in a "not found" error because "/usr/local/bin" hasn't been added to
> the PATH yet.
>
> I just cheated and added the following to /usr/local/etc/rc.d/
> mongrel_cluster
>
> ...
> stop_cmd="stop_cmd"
> status_cmd="status_cmd"
>
> PATH=/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/usr/games:/usr/local/sbin:/usr/
> local/bin:/usr/X11R6/bin
>
> restart_cmd()
> {
> ...
>
> I added the surrounding lines so you can tell where I'm talking about.
> I'm not sure if there is a better way to do this, but it works for
> now.
>
> On Nov 30, 2006, at 5:04 AM, hemant wrote:
>
> > On 11/30/06, Kyle Kochis <kylekochis at gmail.com> wrote:
> >> I have installed mongrel and mongrel_cluster fine and have them
> >> running great with my app. I tried using the init.d script provided
> >> with mongrel_cluster 2.1 to start it up on boot but it doesn't.
> >> mongrel_cluster_ctl works fine for me by hand and so does
> >> /etc/init.d./mongrel_cluster start. I am on Debian so I installed the
> >> service links with sudo update-rc.d mongrel_cluster defaults. And yes
> >> I chmod'ed it. I checked and double checked /etc/mongrel_cluster and
> >> my yml file and everything I can think of. Finally out of frustration
> >> I hand linked the system boot stuff like this:
> >> sudo ln -s /etc/init.d/mongrel_cluster /etc/rc0.d/S84mongrel_cluster
> >> sudo ln -s /etc/init.d/mongrel_cluster /etc/rc3.d/S84mongrel_cluster
> >> sudo ln -s /etc/init.d/mongrel_cluster /etc/rc6.d/S84mongrel_cluster
> >>
> >> And still no luck. Again if I start em up by hand everything works
> >> like it should.
> >>
> >> Thanks for the help,
> >>
> >> Kyle
> >
> > Without appropriate error message only god can help you.
> >
> > --
> > There was only one Road; that it was like a great river: its springs
> > were at every doorstep, and every path was its tributary.
> > _______________________________________________
> > Mongrel-users mailing list
> > Mongrel-users at rubyforge.org
> > http://rubyforge.org/mailman/listinfo/mongrel-users
>
>
>


More information about the Mongrel-users mailing list