[Mongrel] Apache & SSL - Redirects going to http:// not https://

Bryan Thompson bryan at galisys.com
Thu Aug 31 01:08:17 EDT 2006

I'm currently figuring out how to install the mod_headers apache  
module, but I think I'm on the right track now.  Hurray for archives :)


On Aug 30, 2006, at 11:00 PM, Bryan Thompson wrote:

> Hi guys,
> I have a (hopefully) quick question about ssl and mongrel.  We are
> using Apache2 and the proxy balancer module to control a pack of
> mongrels.  This is a brand new setup, as our server had been using
> Apache 1.3 with no mongrels at all. The speed boost has been great,
> and we are not getting any of the previous errors that were caused by
> FastCGI.  I am having a strange problem nonetheless.
> At seemingly random times, redirect_to tags are sending the user to
> http:// instead of https://, and since :80 is shut off, they are
> seeing ugly errors.  In my development.log I see the normal lines I
> used to see when my process finished, but it's clearly redirecting
> to :80.
>> .....
>> SQL (0.000165)   COMMIT
>> Redirected to http://********.edu/install/editSettings
> That should definitely be https, and when I put the s in manually, it
> works fine.  Is there some mongrel (or apache) config property I need
> that I don't have?
> This post looks relevant (http://rubyforge.org/pipermail/mongrel-
> users/2006-May/000185.html), so I'm going to play with it a little
> bit.  If anyone has any suggestions, I greatly appreciate it.
> Thanks,
> Bryan
> _______________________________________________
> Mongrel-users mailing list
> Mongrel-users at rubyforge.org
> http://rubyforge.org/mailman/listinfo/mongrel-users

More information about the Mongrel-users mailing list