[Ironruby-core] require 'rubygems' gives llformed requirement [">= 0"] (ArgumentError)

Martin Mazur m.m at upplopp.se
Sun Jun 5 12:45:12 EDT 2011


Hello,

When I try to require 'rubygems' in IronRuby on mono (OSX) I get the following error

mono ir.exe -e "require 'rubygems'"

/Library/Frameworks/Mono.framework/Versions/2.10.1/lib/ironruby/bin/../Lib/ruby/1.9.1/rubygems/requirement.rb:72:in `parse': Illformed requirement [">= 0"] (ArgumentError)
	from /Library/Frameworks/Mono.framework/Versions/2.10.1/lib/ironruby/bin/../Lib/ruby/1.9.1/rubygems/requirement.rb:97:in `map!'
	from /Library/Frameworks/Mono.framework/Versions/2.10.1/lib/ironruby/bin/../Lib/ruby/1.9.1/rubygems/requirement.rb:97:in `initialize'
	from mscorlib:0:in `invoke_object__this___Func`4<object, Proc, object, object>_object_Proc_object'
	from /Library/Frameworks/Mono.framework/Versions/2.10.1/lib/ironruby/bin/../Lib/ruby/1.9.1/rubygems/requirement.rb:97:in `initialize'
	from /Library/Frameworks/Mono.framework/Versions/2.10.1/lib/ironruby/bin/../Lib/ruby/1.9.1/rubygems/requirement.rb:53:in `default'
	from /Library/Frameworks/Mono.framework/Versions/2.10.1/lib/ironruby/bin/../Lib/ruby/1.9.1/rubygems/specification.rb:1201:in `require'
	from /Library/Frameworks/Mono.framework/Versions/2.10.1/lib/ironruby/bin/../Lib/ruby/1.9.1/rubygems/specification.rb:1201
	from /Library/Frameworks/Mono.framework/Versions/2.10.1/lib/ironruby/bin/../Lib/ruby/1.9.1/rubygems/custom_require.rb:29:in `require'
	from /Library/Frameworks/Mono.framework/Versions/2.10.1/lib/ironruby/bin/../Lib/ruby/1.9.1/rubygems/source_index.rb:8:in `require'
	from /Library/Frameworks/Mono.framework/Versions/2.10.1/lib/ironruby/bin/../Lib/ruby/1.9.1/rubygems/source_index.rb:8
	from /Library/Frameworks/Mono.framework/Versions/2.10.1/lib/ironruby/bin/../Lib/ruby/1.9.1/rubygems/custom_require.rb:29:in `require'
	from /Library/Frameworks/Mono.framework/Versions/2.10.1/lib/ironruby/bin/../Lib/ruby/1.9.1/rubygems.rb:1088:in `require'
	from /Library/Frameworks/Mono.framework/Versions/2.10.1/lib/ironruby/bin/../Lib/ruby/1.9.1/rubygems.rb:1088
	from /Library/Frameworks/Mono.framework/Versions/2.10.1/lib/ironruby/bin/../Lib/ruby/1.9.1/rubygems/custom_require.rb:29:in `require'

I've tried this with the IronRuby that ships with mono 2.10 binaries for OSX and I've also built IronRuby v1.1.2 and v1.1.3 from source. I get the same error in all three versions. Has anyone else experience this and knows what the issue might be?

//M

-- 
phone: +46 (0)709 78 40 03
e-mail: m.m at upplopp.se
twitter: http://twitter.com/m_mazur



More information about the Ironruby-core mailing list