[Ironruby-core] IronRuby + Mono + WinForms issue

Ivan Porto Carrero ivan at flanders.co.nz
Thu Nov 26 06:22:23 EST 2009


what's the output of your pkgconfig path?

ivan at debian-stage:~
» pkg-config --variable=libdir mono
/usr/local/mono/lib/pkgconfig/../../lib

ivan at debian-stage:~
» echo $PKG_CONFIG_PATH
/usr/local/mono/lib/pkgconfig


I added these lines to my .bashrc file

export PKG_CONFIG_PATH=/usr/local/mono/lib/pkgconfig:$PKG_CONFIG_PATH
export PATH="~/bin:/usr/local/mono/bin:$PATH"

You can find more stuff here:
http://linux.die.net/man/1/mono

Are you able to get a hello world app with C# going in winforms?


---
Met vriendelijke groeten - Best regards - Salutations
Ivan Porto Carrero
Blog: http://flanders.co.nz
Google Wave: portocarrero.ivan at googlewave.com
Twitter: http://twitter.com/casualjim
Author of IronRuby in Action (http://manning.com/carrero)



On Thu, Nov 26, 2009 at 12:10 PM, Andrew S. Townley <ast at atownley.org>wrote:

> I sent this to Thibaut, but I probably should've sent it to the whole
> list since it probably isn't directly related to his work (sorry
> Thibaut!).
>
> Thanks to Ivan's pointer to mono builds, I was able to get IronRuby to
> work as I would've expected.  However, it doesn't seem able to find the
> WinForms stuff that I clearly have on my machine:
>
> $ locate System.Windows.Forms
> /usr/lib/mono/1.0/System.Windows.Forms.dll
> /usr/lib/mono/gac/System.Windows.Forms
> /usr/lib/mono/gac/System.Windows.Forms/1.0.5000.0__b77a5c561934e089
>
> /usr/lib/mono/gac/System.Windows.Forms/1.0.5000.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
>
> /usr/lib/mono/gac/System.Windows.Forms/1.0.5000.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll.config
> /usr/local/ironruby/lib/ironruby/System.Windows.Forms.rb
> /usr/local/mono-2.4/lib/mono/1.0/System.Windows.Forms.dll
> /usr/local/mono-2.4/lib/mono/2.0/System.Windows.Forms.dll
> /usr/local/mono-2.4/lib/mono/gac/System.Windows.Forms
>
> /usr/local/mono-2.4/lib/mono/gac/System.Windows.Forms/1.0.5000.0__b77a5c561934e089
>
> /usr/local/mono-2.4/lib/mono/gac/System.Windows.Forms/2.0.0.0__b77a5c561934e089
>
> /usr/local/mono-2.4/lib/mono/gac/System.Windows.Forms/1.0.5000.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
>
> /usr/local/mono-2.4/lib/mono/gac/System.Windows.Forms/1.0.5000.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll.mdb
>
> /usr/local/mono-2.4/lib/mono/gac/System.Windows.Forms/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
>
> /usr/local/mono-2.4/lib/mono/gac/System.Windows.Forms/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll.mdb
>
> $ which mono
> /usr/local/mono-2.4/bin/mono
>
> $ ir -v
> IronRuby 0.9.3.0 on .NET 2.0.0.0
>
> $ cat /tmp/test.rb
> require 'System.Windows.Forms'
>
> $ ir /tmp/test.rb
> :0:in `require': no such file to load -- System.Windows.Forms
> (LoadError)
>        from /tmp/test.rb:1
>
> I've even tried explicitly including the .NET 2.0 libraries as part of
> the LD_LIBRARY_PATH, but that didn't work:
>
> $ echo $LD_LIBRARY_PATH
> /usr/local/mono-2.4/lib:/usr/local/mono-2.4/lib/mono/2.0
>
> Obviously, there's still a piece of the puzzle that I'm missing.  Any
> ideas?
>
> Thanks in advance,
>
> ast
> --
> Andrew S. Townley <ast at atownley.org>
> http://atownley.org
>
> _______________________________________________
> Ironruby-core mailing list
> Ironruby-core at rubyforge.org
> http://rubyforge.org/mailman/listinfo/ironruby-core
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://rubyforge.org/pipermail/ironruby-core/attachments/20091126/a1de5db0/attachment.html>


More information about the Ironruby-core mailing list