[Ironruby-core] Confused - trying to run the specs

Thibaut Barrère thibaut.barrere at gmail.com
Wed Apr 1 06:43:48 EDT 2009


Hi Jim,
>
>
> I have this fixed in my Git fork. I'll be pulling it in this week. In the mean time, change Merlin/External/Languages/IronRuby/mspec/default.mspec to set :target, "/path/to/Merlin/Main/bin/debug/ir.exe".
>
> pulled again and it seems to work.

thanks!

-- Thibaut

> JD
>
> -----Original Message-----
> From: Thibaut Barrère <thibaut.barrere at gmail.com>
> Sent: March 25, 2009 3:50 AM
> To: ironruby-core at rubyforge.org <ironruby-core at rubyforge.org>
> Subject: Re: [Ironruby-core] Confused - trying to run the specs
>
>
> Hi,
> I tried that:
>
>  set HOME=%USERPROFILE%
> then dev.bat
>
>  then:
>
>  U:\Merlin\External\Languages\IronRuby\mspec>mspec :core
> U:/Merlin/External/Languages/IronRuby/mspec/mspec/lib/mspec/commands/mspec.rb:150:in
> `exec': No such file or directory - U:\Merlin\Main\Test\Scripts\ir.cmd
> (Errno::ENOENT)
>         from
> U:/Merlin/External/Languages/IronRuby/mspec/mspec/lib/mspec/commands/mspec.rb:150:in
> `run'
>         from
> U:/Merlin/External/Languages/IronRuby/mspec/mspec/lib/mspec/utils/script.rb:203:in
> `main'
>         from U:/Merlin/External/Languages/IronRuby/mspec/mspec/bin/mspec:7
>
>  U:\Merlin\External\Languages\IronRuby\mspec>echo %HOME%
> C:\Documents and Settings\Thibaut Barrère
>
>  At this point there is a .mspecrc in HOME, and MERLIN_ROOT is set to
> U:\Merlin\Main
>
>  Calling dev.bat first then setting HOME does not change the behaviour.
>
>  I also removed all known references to some IR version from my PATHs
> (both user and system), pulled the last ironruby bits, compiled again and
> retried, but it raises the same error.
>
>  Maybe it's a cause: in which folder should I be before I call mspec ci ?
>
>  No idea what's going on for the moment, any hint will be most welcome.
>
>  -- Thibaut
>
> 2009/3/25 Shri Borde <Shri.Borde at microsoft.com>
>
>>   This does seem to be an issue with HOME not being set which Adam
>> Khatava was also running into. Can you try setting HOME before running
>> dev.bat? Dev.bat copies default.mspec to the HOME folder allowing the “mspec
>> ci” command to know where to find the tests. So setting HOME after running
>> dev.bat will **not** work.
>>
>>
>>
>> I have a change for dev.bat to set HOME if it is not set already. If you
>> could confirm that setting HOME before running dev.bat works, then I will
>> know that my change is actually the right fix for your problem.
>>
>>
>>
>> Tags are a way to disable tests. Browsing the ironruby-tags folder will
>> tell you what does not work. See http://rubyspec.org/wiki/mspec/Mspec-tagfor some info.
>>
>>
>>
>> Thanks,
>>
>> Shri
>>
>>
>>
>> *From:* ironruby-core-bounces at rubyforge.org [mailto:
>> ironruby-core-bounces at rubyforge.org] *On Behalf Of *Thibaut Barrère
>>
>> *Sent:* Tuesday, March 24, 2009 2:54 PM
>> *To:* ironruby-core
>>  *Subject:* [Ironruby-core] Confused - trying to run the specs
>>
>>
>>
>> Hi,
>>
>>
>>
>> I'm having a closer look at the source in order to attempt some work
>> around system and IO popen.
>>
>>
>>
>> I pulled the code, ran dev.bat etc. The build runs fine.
>>
>>
>>
>> Now I'm trying to run the specs and something must be not quite right - or
>> I'm not invoking the right modjo. Maybe some confusion with some existing
>> install on the system, I'm not sure.
>>
>>
>>
>> I've tried (U: is my github root):
>>
>>
>>
>> U:\>mspec ci core\kernel\system
>>
>> ruby 1.8.6 (2008-08-11 patchlevel 287) [i386-mswin32]
>>
>>
>>
>> Finished in 0.000000 seconds
>>
>>
>>
>> 0 files, 0 examples, 0 expectations, 0 failures, 0 errors
>>
>> also tried:
>>
>>
>>
>> U:\Merlin\External\Languages\IronRuby\mspec>mspec :core
>>
>> U:/Merlin/External/Languages/IronRuby/mspec/mspec/lib/mspec/commands/mspec.rb:150:in
>> `exec': No such file or directory - U:\Merlin\Main\Test\Scripts\ir.cmd
>> (Errno::ENOENT)
>>
>>         from
>> U:/Merlin/External/Languages/IronRuby/mspec/mspec/lib/mspec/commands/mspec.rb:150:in
>> `run'
>>
>>         from
>> U:/Merlin/External/Languages/IronRuby/mspec/mspec/lib/mspec/utils/script.rb:203:in
>> `main'
>>
>>         from U:/Merlin/External/Languages/IronRuby/mspec/mspec/bin/mspec:7
>>
>>
>>
>> I have no HOME var set. I tried setting it but it doesn't seem to change
>> anything currently.
>>
>>
>>
>> So any hint will help me go further here (I'll continue diving in here).
>> Are there some steps I should carry out ?
>>
>>
>>
>> As well, is there an explanation of what "tags" are for ? Are these some
>> way to track the specs that aren't passing ?
>>
>>
>>
>> cheers,
>>
>>
>>
>> -- Thibaut
>>
>>
>>
>> _______________________________________________
>> Ironruby-core mailing list
>> Ironruby-core at rubyforge.org
>> http://rubyforge.org/mailman/listinfo/ironruby-core
>>
>>
>
> _______________________________________________
> Ironruby-core mailing list
> Ironruby-core at rubyforge.org
> http://rubyforge.org/mailman/listinfo/ironruby-core
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://rubyforge.org/pipermail/ironruby-core/attachments/20090401/e3f2387e/attachment-0001.html>


More information about the Ironruby-core mailing list