[Instantrails-users] Error creating controllers in InstantRails-1.3a

Pankaj Agarwal pa_inbox at yahoo.com
Mon May 15 16:57:50 EDT 2006


Thanks..It works... , I installed One click Ruby Installer after Installing
InstantRails may be that screwed things, dont know for sure though.

-Pankaj



On 5/15/06, Curt Hibbs <curt.hibbs at gmail.com> wrote:
>
> On 5/15/06, Pankaj Agarwal <pa_inbox at yahoo.com> wrote:
> >
> > Hi,
> > I was able to successfully Install InstantRails-1.3a and run cookbook
> > throgh Apache and WEBrick , however when I try to create my own app.
> > cookbook2 following tutorial (http://instantrails.rubyforge.org/tutorial/index.html)
> > , it gives me below error whle creating MyTest controller
> >
> > Cannot find gem for Rails =1.1.2:
> >     Install the missing gem with 'gem install -v=1.1.2 rails', or
> >     change environment.rb to define RAILS_GEM_VERSION with your desired
> > version.
> >
> > I looked at environment.rb of cookbook and it does NOT define
> > RAILS_GEM_VERSION, however cookbook2's environment.rb DOES define it,
> > when I make it same as cookbook's ( i.e. comment it ) then I get below
> > error
> >
> > E:\InstantRails\rails_apps\cookbook2>ruby script\generate controller
> > MyTest
> > E:/ruby/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems.rb:204:in
> > `report_activate_error': Could
> >  not find RubyGem rails (> 0.0.0) (Gem::LoadError)
> >         from E:/ruby/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems.rb:141:in
> > `activate'
> >         from E:/ruby/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems.rb:37:in
> > `require_gem_with_
> > options'
> >         from E:/ruby/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems.rb:31:in
> > `require_gem'
> >         from ./script/../config/boot.rb:38
> >         from
> > E:/ruby/lib/ruby/site_ruby/1.8/rubygems/custom_require.rb:21:in `re
> > quire'
> >         from script/generate:2
> >
> >
> > What am I missing here ??
> > -TIA
> >  Pankaj
> >
>
> Sounds like something is messed up in your Instant Rails tree.
>
> I would unzip a fresh copy to a *new* directory and try it there. I just
> did that myself to  try to reproduce your problem, but it worked just fine.
>
> Curt
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://rubyforge.org/pipermail/instantrails-users/attachments/20060515/0b59519a/attachment.htm 


More information about the Instantrails-users mailing list