[Instantrails-users] Problems getting started

Bill Walton bill.walton at charter.net
Thu Jan 26 08:38:31 EST 2006


Hi Curt,

You're very welcome.  Thank you for making the time to put together both the Instant Rails package and the tutorial to begin with.  I am happy to add my little contribution.

Best regards,
Bill
  ----- Original Message ----- 
  From: Curt Hibbs 
  To: instantrails-users at rubyforge.org 
  Sent: Wednesday, January 25, 2006 10:49 PM
  Subject: Re: [Instantrails-users] Problems getting started


  On 1/25/06, Bill Walton <bill.walton at charter.net> wrote:
    Hi Stephen,

    First, a note on the IP address WEBrick is reporting.  I get exactly the
    same display.  I'm pretty sure it's not the source of your problem.  I
    believe, but have not tested to verify, that it's a function of the fact 
    that I'm working on a box that's a member of a private subnet behind a
    router.  At any rate, I have no problem with Instant Rails / WEBrick (I did
    have major problems trying to use Apache).  The browser finds the app using 
    either http://127.0.0.1:3000 or at http://localhost:3000 (localhost is
    mapped to that address in the Windows hosts file).

    More to the point of my response, I've just finished an update of Curt's 
    "Rolling with Ruby on Rails" tutorial that's specific to Instant Rails.  The
    first bit of it deals with installing, configuring, and verifying the setup.
    I haven't timed it but I think it takes about 15 minutes max assuming you've 
    still got the original .zip file.  If you're up to it, I'd really like to
    know if the instruction set works on your configuration. I've verified it on
    my Win2K boxes (SP2 and SP4) but I don't have an XP box to try it on. 

    I think there's a good chance that, for a lot of people, Instant Rails will
    be their first taste of Rails.  

  I just want to take this opportunity to thank you again for doing this. This will be a great service to the community as I agree with you whole heartedly that Instant Rails will be the first intro for many people (Instant Rails debuted only 3.5 months ago and there have already been over 22,000 downloads!).

  Curt
   


    If there's a problem with certain configs,
    I'd like to be able to warn folks rather than have them waste their time and
    get a bad impression of Rails.  Sure would appreciate your help.  If you're
    willing, let me know and I'll email you the tutorial offline. 

    Best regards,
    Bill

    ----- Original Message -----
    From: <rails at stephenwest.net>
    To: <curt at hibbs.com>
    Cc: < instantrails-users at rubyforge.org>
    Sent: Wednesday, January 25, 2006 4:50 PM
    Subject: Re: [Instantrails-users] Problems getting started


    > Somewhere along the line this got moved off the list; maybe my fault (I 
    have to remember to change the From address because of who I signed up as).
    >
    > Anyway, as I was saying, it's not that important to me, was just a bit of
    fun really, to see if it worked; I have Rails going on my Powerbook which is 
    my Web production machine, the XP box is just the computer at my day job
    (which is an accountancy position). But if you want me to persevere for the
    sake of Instantrails I'm happy to.
    >
    > Stephen
    >
    > On Wed, Jan 25, 2006 at 11:44:50AM -0600  Curt Hibbs did speak as follows:
    > > On 1/25/06, west at stephenwest.net <west at stephenwest.net > wrote:
    > > >
    > > > OK, fresh install, same behaviour.
    > > >
    > > > One interesting thing: The webRick says "Rails application started on
    > > > http://0.0.0.0:3000"
    > >
    > >
    > > That's significant. Something's definitely funky here because it should
    say
    > > "http://127.0.0.1:3000 ". I don't know why this would be and don't have
    any
    > > suggestions on how to fix it. Does anyone else on this list know?
    > >
    > > Curt
    > >
    > > Unless you want me to continue trying, I would like to give up on the 
    > > > grounds that this is a Weird Machine: I have Rails running on my
    Powerbook
    > > > at home, I just saw Instantrails on your blog after doing the OnLamp
    > > > tutorials and decided to give it a go, so it's not like I need to get 
    it
    > > > running or anything, I did it as a bit of fun, and because it was
    promised
    > > > to be Instant! ;-) But it's taken a lot more time than I can really
    justify.
    > > > So unless you think there is something wrong with Instantrails and 
    want to
    > > > get it sorted for your own purposes, I'm happy to leave it be.
    > > >
    > > > Stephen
    > > >
    > > >
    > > > On Wed, Jan 25, 2006 at 10:45:16AM -0600  Curt Hibbs did speak as 
    follows:
    > > > > Yes, try a fresh copy. It really should work out-of-the-box (try
    WEBrick
    > > > > first because that path has the fewest things to go wrong).
    > > > >
    > > > > Curt
    > > > >
    > > > > On 1/25/06, west at stephenwest.net <west at stephenwest.net> wrote: 
    > > > > >
    > > > > > I don't think it was an unreasonable assumption!
    > > > > >
    > > > > > I have tried the page several times after starting the server, 
    each
    > > > time
    > > > > > waiting for some time between tries.
    > > > > >
    > > > > > I tried it with WEBrick, it doesn't work either!
    > > > > > 
    > > > > > Maybe I should try a reinstall.
    > > > > >
    > > > > > Stephen
    > > > > >
    > > > > > On Wed, Jan 25, 2006 at 09:11:21AM -0600  Curt Hibbs did speak as 
    > > > follows:
    > > > > > > Sorry, I wrote that response right after I got out of bed this
    > > > morning
    > > > > > > (reminder to self: wait until you wake up to answer email), and 
    I
    > > > only
    > > > > > read
    > > > > > > the first part of your question and "thought" I recognized
    something
    > > > > > that
    > > > > > > had happenned to me and I didn't read the rest... sorry 'bout 
    that.
    > > > > > >
    > > > > > > You might not have waited long enough for SCGI to get the
    cookbook
    > > > rails
    > > > > > app
    > > > > > > started. Try waiting a little longer and see if it works. You 
    can
    > > > also
    > > > > > check
    > > > > > > the scgi.log file to see if it recorded any errors:
    > > > > > >
    > > > > > >   <instant-rails>\rails_apps\cookbook\log\scgi.log 
    > > > > > >
    > > > > > > You can also try starting the cookbook app with WEBrick and then
    try
    > > > > > > browsing to:
    > > > > > >
    > > > > > >    http://127.0.0.1:3000/
    > > > > > >
    > > > > > > (you can't use www.mycookbook.com here), and see how that works.
    > > > > > >
    > > > > > > Curt
    > > > > > >
    > > > > > >
    > > > > > >
    > > > > > > On 1/25/06, rails at stephenwest.net <rails at stephenwest.net> wrote:
    > > > > > > >
    > > > > > > > I don't think it's that. Firefox is definitely not using a 
    proxy.
    > > > I
    > > > > > don't
    > > > > > > > think IE is, but I may be wrong. Also, if it was ignoring the
    > > > hosts
    > > > > > file, 
    > > > > > > > wouldn't it come up with an error? Or in the case of IE,
    > > > auto-search?
    > > > > > > >
    > > > > > > > On Wed, Jan 25, 2006 at 06:33:00AM -0600  Curt Hibbs did speak 
    as
    > > > > > follows:
    > > > > > > > > On 1/25/06, rails at stephenwest.net <rails at stephenwest.net >
    wrote:
    > > > > > > > > >
    > > > > > > > > >
    > > > > > > > > > Hi, I'm trying to run Instantrails on a WinXP Pro 2002 SP1 
    > > > box,
    > > > > > > > everything
    > > > > > > > > > installs fine, I make the changes to the hostfile no
    problem,
    > > > > > start
    > > > > > > > the SCGI
    > > > > > > > > > server, which behaves as described. But when I navigate to
    > > > > > > > > > www.mycookbook.com, it redirects to
    > > > www.mycookbook.com/recipe/list
    > > > > > ,
    > > > > > > > and
    > > > > > > > > > then nothing happens. The browser activity animation 
    continues
    > > > for
    > > > > > > > awhile
    > > > > > > > > > (Firefox says "Loading...") and then it eventually stops
    on a
    > > > > > blank 
    > > > > > > > page.
    > > > > > > > > > The Apache log is as follows:
    > > > > > > > > >
    > > > > > > > > > 127.0.0.1 - - [25/Jan/2006:09:50:17 +0000] "GET /
    HTTP/1.1"
    > > > 304 -
    > > > > > > > > > 127.0.0.1 - - [25/Jan/2006:09:55:17 +0000] "GET 
    /recipe/list
    > > > > > HTTP/1.1"
    > > > > > > > 200
    > > > > > > > > > -
    > > > > > > > > > 127.0.0.1 - - [25/Jan/2006:10:00:17 +0000] "GET
    /recipe/list
    > > > > > HTTP/1.1"
    > > > > > > > 200
    > > > > > > > > > -
    > > > > > > > > > 
    > > > > > > > > >
    > > > > > > > > > There's nothing in the error log.
    > > > > > > > > >
    > > > > > > > > > Stephen West 
    > > > > > > > > >
    > > > > > > > >
    > > > > > > > > Its because your browser is set to use a proxy server, so
    its
    > > > not 
    > > > > > even
    > > > > > > > > looking at te HOSTS file. Temporarily turn off using the
    proxy
    > > > > > server
    > > > > > > > and it 
    > > > > > > > > should work fine.
    > > > > > > > >
    > > > > > > > > Curt
    > > > > > > >
    > > > > > > > > _______________________________________________ 
    > > > > > > > > Instantrails-users mailing list
    > > > > > > > > Instantrails-users at rubyforge.org
    > > > > > > > > http://rubyforge.org/mailman/listinfo/instantrails-users
    > > > > > > >
    > > > > >
    > > >
    > _______________________________________________ 
    > Instantrails-users mailing list
    > Instantrails-users at rubyforge.org
    > http://rubyforge.org/mailman/listinfo/instantrails-users 
    _______________________________________________
    Instantrails-users mailing list
    Instantrails-users at rubyforge.org
    http://rubyforge.org/mailman/listinfo/instantrails-users





------------------------------------------------------------------------------


  _______________________________________________
  Instantrails-users mailing list
  Instantrails-users at rubyforge.org
  http://rubyforge.org/mailman/listinfo/instantrails-users
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://rubyforge.org/pipermail/instantrails-users/attachments/20060126/0ba730ec/attachment-0001.htm


More information about the Instantrails-users mailing list