[Instantrails-users] Problem getting started

Frank Hale frankhale at gmail.com
Tue Jan 3 13:00:25 EST 2006


turn off IIS or Personal Server or whatever it's called then try again.

On 1/3/06, Bill Walton <bill.walton at charter.net> wrote:
>
> Hi Rick,
>
> My guess is that, yes, IIS (I think it's called Personal Server or something
> like that) is running.  According to the FAQ, I "can either get rid of the
> other web server, change that web server to use a different port, or tell
> the Instant Rails copy of Apache to use a different port."  I chose the last
> option.  It's not working.
>
> Any assistance is very much appreciated.
>
> Best regards,
> Bill
>
> ----- Original Message -----
> From: Concept 53 Consulting
> To: instantrails-users at rubyforge.org
> Sent: Tuesday, January 03, 2006 11:31 AM
> Subject: Re: [Instantrails-users] Problem getting started
>
> At 10:47 AM 1/3/2006, you wrote:
>
> I'm getting an error on starting InstantRails that Apache can't be started.
> Per the FAQ, I've gone into the Apache config file and changed the Listen
> and Port settings.  Listen is now set to 127.0.0.1:2000 and the Port setting
> is 2000.  The error message in InstantRails.log is: "MySql  : Apache cannot
> be runned : another Web server use the Web port"
> Help, please?!
> Is it possible IIS is running as a service? Just speculating...
>
>
>
>
> Rick
> _______________________
> Rick Dawson
> Concept 53 Consulting
> http://www.concept53.com
> rick at concept53.com
> 507/227-0231
>
>  ________________________________
>
>
> _______________________________________________
> Instantrails-users mailing list
> Instantrails-users at rubyforge.org
> http://rubyforge.org/mailman/listinfo/instantrails-users
>
>
>
>
>
> _______________________________________________
> Instantrails-users mailing list
> Instantrails-users at rubyforge.org
> http://rubyforge.org/mailman/listinfo/instantrails-users
>
>
>



More information about the Instantrails-users mailing list