[Instantrails-users] Fwd: InstantRails - Apache won't start because of port conflicts

Curt Hibbs curt.hibbs at gmail.com
Thu Nov 17 09:51:26 EST 2005

I'm posting this to the Instant Rails mailing list. Does anybody have clue
what might be going on here?


---------- Forwarded message ----------
From: Frank Hale <frankhale at gmail.com>
Date: Nov 17, 2005 8:12 AM
Subject: Re: InstantRails - Apache won't start because of port conflicts
To: curt at hibbs.com

Yeah I did that. I changed it to port 8080 since it says 80 is being
used which I know it isn't. I got the same issue. Apache will not
start from InstantRails.

On 11/17/05, Curt Hibbs <curt.hibbs at gmail.com> wrote:
> On 11/17/05, Frank Hale <frankhale at gmail.com> wrote:
> > Hello,
> >
> > I'm trying out InstantRails but apache will not start because it keeps
> > saying something is using the web port. I've configured Apache to use
> > a different port other than 80 and it still refuses to start Apache,
> > same error. I tried doing a google search and looked at the FAQ but
> > nothing comes up. The error is listed below, it's in my instantrails
> > log file.
> >
> > 17/11 08:08:14 Apache : Apache cannot be runned : another Web server
> > use the Web port
> >
> > If you have seen this and know how to resolve it I'd appreciate any
> > info you can offer.
> >
> In the main Instant Rails main menu choose "Configure >> Apache". This
> bring up apache's httpd.conf file in notepad. Then search for and change
> port number specified in both the "Listen" and "Port" directives. That
> should do it.
> Curt

"This life is built on match sticks and can crumble at anytime. I'm on
the top floor and I sway in the opposite direction of the wind to
counter act the force of gravity."
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://rubyforge.org/pipermail/instantrails-users/attachments/20051117/7ca5e956/attachment.htm

More information about the Instantrails-users mailing list