[fxruby-users] Problems getting fxruby to work on Mac

Mike Falcon mfalcon at me.com
Thu Oct 28 23:54:26 EDT 2010


Well, I reinstalled all from scratch.  Ruby, ruby gems, Fox, & FXruby.  Now it runs, but I get segmentation faults.  I remembered this being discussed somewhere but can't place it.  Anybody else had segmentations faults with fxruby and snow leopard?
Mike

On Oct 28, 2010, at 1:59 AM, dave L <dglnz at yahoo.com> wrote:

> Mike unsure how much help this is so take from it what you will.
> 
> I'm running Kubuntu 10.04.
> 
> like you I had "issues" getting things to play and fit together.
> 
> from my repository manager i found a library for fox/fxruby.
> then I had to be in the physical directory and run ruby fxapp.rb
> 
> Don't know if this will help the filename is libfox-16.32.2.deb so it a deb package, installs in with the system .SO files meaning I don't have to have fxruby gem installed (but in fact I have more because it works now and I an't going to break it).
> 
> by finding and installing that file it MAY help you get fxruby running.
> 
> 
> Dave.
> 
> 
> From: Mike Falcon <mfalcon at me.com>
> To: "fxruby-users at rubyforge.org" <fxruby-users at rubyforge.org>
> Sent: Wed, 27 October, 2010 10:20:53 AM
> Subject: [fxruby-users] Problems getting fxruby to work on Mac
> 
>> Hi,
>> 
>> I’m having problems with Fxruby on my Snow Leopard system.  A few months ago I did a custom (a la HiveLogic) install of 1.9.1 in /usr/local.  I was working on a project and at the same time trying to familiarize myself with some 1.9+ changes.  I have a windows system at work(where I was primarily working on the project) and usually go back and forth between my work system and my home system.  I wasn’t using FXruby for this project.  I experienced no problems at this point at home or work.  So I start a new project and intend to use fxruby.  I have the project going and decide to take it home and work on my snow leopard system and it doesn’t recognize fxruby at the require line and won’t run.  It’s not the project, as I just went with the ‘hello.rb’ program from Lyle’s site and it doesn’t recognize fxruby either.  FXRUBY was installed with a regular Rubygems install(FXRuby 1.6.20).  So I remove and re install FXruby with rubygems.  Still doesn’t work.  I knew other people have had problems with FXruby and custom builds on Snow Leopard so I did some googling.  I came across this article by Lyle,
>> 
>> http://github.com/lylejohnson/fxruby/wiki/setting-up-a-mac-os-x-build-environment-without-macports
>> 
>> and followed the directions.  There were no problems(as long as I used the exact versions Lyle suggested) with installing Fox from scratch and re-installing fxruby.  Still doesn’t work.  I really want to get this running and would prefer not to go back to the default ruby build.  I am using Textmate.  I had FXruby running fine when I was still one Leopard.  If anybody can help it would be appreciated.
>> 
>> Thanks in advance,
>> 
>> Mike
>> 
>>  
>> 
> 
>  
> _______________________________________________
> fxruby-users mailing list
> fxruby-users at rubyforge.org
> http://rubyforge.org/mailman/listinfo/fxruby-users
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://rubyforge.org/pipermail/fxruby-users/attachments/20101028/30e90e9c/attachment.html>


More information about the fxruby-users mailing list