[Cruisecontrolrb-users] Tests Pass, But Build Fails

Jason Edwards jtanium at gmail.com
Thu Sep 11 11:55:18 EDT 2008


I can't seem to find any answers to this problem, I did my best to
search the archives and Google the problem, but can't find anything.

I've got a project I'm trying to put on cruisecontrol, where the tests
pass, but the build still fails.  The build log says "Errors running
test:units!," but doesn't show where it tried to run the unit tests.
I pasted in the build.log below, and where it says "52 tests, 104
assertions, 0 failures, 0 errors," those are my functional tests.  I
went to the work directory on the cruisecontrol server, and ran the
test task, and, naturally, it completes without error.

I ran the builder for the project with the --trace flag, hoping that
would shed some light on the problem, but to no avail.

The only peculiar thing I'm doing in this application, is relying on
some "view tables," but so far, that has been a non-issue.

Has anyone run into this problem?

Thanks,

Jason

=== build.log ===

/home/rails/.cruise/projects/my_project/work rails$ ruby1.8 -e require
'rubygems' rescue nil; require 'rake'; load
'/srv/rails/cruisecontrolrb-1.3.0/tasks/cc_build.rake'; ARGV <<
'--nosearch' << 'cc:build'; Rake.application.run; ARGV.clear
(in /home/rails/.cruise/projects/my_project/work)
[CruiseControl] Invoking Rake task "db:test:purge"
[CruiseControl] Invoking Rake task "db:migrate"
... DB:MIGRATE OUTPUT ...
[CruiseControl] Invoking Rake task "test"
Loaded suite /usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.8.1/lib/rake/rake_test_loader
Started
....................................................
Finished in 2.671658 seconds.

52 tests, 104 assertions, 0 failures, 0 errors
/usr/bin/ruby1.8 -Ilib:test
"/usr/lib/ruby/gems/1.8/gems/rake-0.8.1/lib/rake/rake_test_loader.rb"
Errors running test:units!

dir : /home/rails/.cruise/projects/my_project/work
command : ruby1.8 -e "require 'rubygems' rescue nil; require 'rake';
load '/srv/rails/cruisecontrolrb-1.3.0/tasks/cc_build.rake'; ARGV <<
'--nosearch' << 'cc:build'; Rake.application.run; ARGV.clear"
executed command : echo /home/rails/.cruise/projects/my_project/work
rails$ ruby1.8 -e "require 'rubygems' rescue nil; require 'rake'; load
'/srv/rails/cruisecontrolrb-1.3.0/tasks/cc_build.rake'; ARGV <<
'--nosearch' << 'cc:build'; Rake.application.run; ARGV.clear" >>
/home/rails/.cruise/projects/my_project/build-108.3/build.log &&
ruby1.8 -e "require 'rubygems' rescue nil; require 'rake'; load
'/srv/rails/cruisecontrolrb-1.3.0/tasks/cc_build.rake'; ARGV <<
'--nosearch' << 'cc:build'; Rake.application.run; ARGV.clear" >>
/home/rails/.cruise/projects/my_project/build-108.3/build.log 2>&1
exitstatus: 1
STDERR TAIL START

STDERR TAIL END


More information about the Cruisecontrolrb-users mailing list