[Backgroundrb-devel] failing on start (Errno::EADDRINUSE)

Rue Turner rue at thinlayer.co.uk
Tue Mar 4 05:32:49 EST 2008


(first post - be gentle with me)


Just when I thought it was going well ;)

I'm getting the following on `ruby script/backgroundrb start`. The box
is fairly freshly built and has a pretty small gem list (also below)
It's also freshly booted and there aren't any spurious dead/zombie
processes running.

here's the output:

/.../vendor/plugins/backgroundrb/framework/packet/core.rb:137:in
`initialize': Address already in use - bind(2) (Errno::EADDRINUSE)

from /.../vendor/plugins/backgroundrb/framework/packet/core.rb:137:in
`new'

from /.../vendor/plugins/backgroundrb/framework/packet/core.rb:137:in
`start_server'

from /.../vendor/plugins/backgroundrb/server/master_worker.rb:166:in
`initialize'

from /.../vendor/plugins/backgroundrb/framework/packet/packet_master.rb:18:in `run'

from /.../vendor/plugins/backgroundrb/server/master_worker.rb:163:in
`initialize'
        from script/backgroundrb:41:in `new'
        from script/backgroundrb:41
/.../vendor/plugins/backgroundrb/lib/../framework/packet/nbio.rb:23:in
`read_data': Packet::DisconnectError (Packet::DisconnectError)

from /.../vendor/plugins/backgroundrb/framework/packet/worker.rb:47:in
`handle_internal_messages'

from /.../vendor/plugins/backgroundrb/framework/packet/core.rb:158:in
`start_reactor'

from /.../vendor/plugins/backgroundrb/framework/packet/core.rb:156:in
`each'

from /.../vendor/plugins/backgroundrb/framework/packet/core.rb:156:in
`start_reactor'

from /.../vendor/plugins/backgroundrb/framework/packet/core.rb:147:in
`loop'

from /.../vendor/plugins/backgroundrb/framework/packet/core.rb:147:in
`start_reactor'

from /.../vendor/plugins/backgroundrb/framework/packet/worker.rb:21:in
`start_worker'

from /.../vendor/plugins/backgroundrb/framework/packet/packet_master.rb:139:in `fork_and_load'

from /.../vendor/plugins/backgroundrb/framework/packet/packet_master.rb:116:in `start_worker'

from /.../vendor/plugins/backgroundrb/server/master_worker.rb:165:in
`initialize'

from /.../vendor/plugins/backgroundrb/framework/packet/packet_master.rb:18:in `run'

from /.../vendor/plugins/backgroundrb/server/master_worker.rb:163:in
`initialize'
        from script/backgroundrb:41:in `new'
        from script/backgroundrb:41

and the config:

--- 
:backgroundrb: 
  :port: 11007
  :ip: 127.0.0.1
  :environment: development
  :log: foreground

The same error occurs even on a brand new rails app so I'm thinking it
could be a clashing gem issue?

*** LOCAL GEMS ***
actionmailer (2.0.2)
actionpack (2.0.2)
activerecord (2.0.2)
activeresource (2.0.2)
activesupport (2.0.2)
chronic (0.2.3)
gemsonrails (0.7.2)
graticule (0.2.6)
hoe (1.5.0)
mini_exiftool (0.5.0)
packet (0.1.5)
piston (1.4.0)
railroad (0.4.0)
rails (2.0.2)
rake (0.8.1)
ruby-openid (2.0.4)
rubyforge (0.4.4)
rubygems-update (1.0.1)
slave (1.2.1)


any help appreciated.


#rubyonrails / montyw
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://rubyforge.org/pipermail/backgroundrb-devel/attachments/20080304/d753815a/attachment-0001.html 


More information about the Backgroundrb-devel mailing list